eur:
389.48
usd:
365.92
bux:
55376.1
2023. szeptember 23. szombat Tekla
Nyitókép: Facebook/ FoneArena

Mindkét irányba hajlítható kijelzőt fejlesztett ki az LG

A Samsung már megmutatta, milyen kijelzőket álmodott meg a cég jövő készülékei számára, így a konkurens LG sem maradhatott ki ebből a körből.

Az LG Display megmutatta, milyennek képzeli a jövő mobiljait és táblagépeit. A Las Vegas-i CES technológiai shown a két új OLED kijelzőt villantottak meg, amiket hordozható eszközökbe szánnak. Az egyik 17 colos kijelző laptopokba és táblagépekbe kerülhet majd, a másik 8 colos kijelző pedig mobilokba – írja a hvg.hu.

Az Engadget szerint bár a 17 colos verzió távol van még az összecsukható táblagépek eljövetelétől, nagy előnye, hogy

szinte gyűrődés-mentesen lehet összehajtani a képernyőt.

Ez az, amit a mobilgyártók is szeretnének elérni, de egyelőre nem nagyon sikerül. Az LG szerint ötvenezer nyitást és csukást egész biztosan kibír a szerkezet.

A másik, 8 colos fejlesztés különlegessége, hogy mindkét irányba hajlítható – nagyjából úgy, ahogy egy magazint is kihajtunk a kinyitás után. Ez utóbbiról az LG azt mondja: benne van a lehetőség, hogy többféle üzemmódban is használni lehessen az eszközt. Ezt a kijelzőt az LG szerint kétszázezer alkalommal lehet ki- és becsukni.

Címlapról ajánljuk
Elemző: nem mondja meg a kormány, pontosan miért ekkora az áfabevétel-hiány

Elemző: nem mondja meg a kormány, pontosan miért ekkora az áfabevétel-hiány

Idén augusztusban az államkasszába 314 milliárd forint áfabevétel folyt be, ami 14,5 százalékkal alacsonyabb, mint az egy évvel korábbi 368 milliárd forintos összeg - derült ki abból a részletes adatokból, amelyet a pénzügyminisztérium közölt az államháztartás augusztusi alakulásáról. A Portfolio elemzője azt mondta, hogy ezzel idén már negyedik hónapja csökkennek az áfabevételek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.25. hétfő, 18:00
Szlávik János
főorvos, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője
Nagy ütésből próbáltak talpra állni a tőzsdék, de nem jött össze

Nagy ütésből próbáltak talpra állni a tőzsdék, de nem jött össze

A hét korábbi részében jelentős hangulatromlás volt megfigyelhető a tőzsdéken, amelyet részben az amerikai jegybank számlájára lehet írni, hiszen e heti kamatdöntő ülésén ugyan nem változtatott a kamatszinten a Fed, azonban szigorú üzeneteket küldött azzal kapcsolatban, hogy az infláció csak hosszú idő múlva csökkenhet a célszintre, így a korábban vártnál hosszabb ideig maradhatnak magasan a kamatok. A tegnapi jelentős esés után ma már inkább a megnyugvás jelei látszottak a tőzsdéken, de nem jött össze a pluszos zárás végül sem a főbb európai, sem az amerikai tőzsdéken.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×