INFORÁDIÓ 
2020. március 30. hétfő
Zalán

mobil

2020.03.25. 17:00

Szlovákia a mobilos karantén ellenőrzésről vitázik

Százezer FFP3-as maszk érkezett Szlovákiába Törökországból, a szállítmányt az egészségügyi dolgozók kapják. A múlt pénteken megalakult szlovák parlamentben közben az váltott ki heves indulatokat, hogy követhetők-e a SIM-kártyájuk alapján az emberek. A Közegészségügyi Hivatal ugyanis hozzájuthatna a mobilszolgáltatók adataihoz, így gyorsabban tudnák azonosítani a lehetséges fertőzötteket.
2020.03.02. 19:50

A mobiltelefonok napokig cipelhetik a koronavírust

Járványos megbetegedések idején nem árt észben tartani, hogy az alapvető higiéniás szabályok mellett bizonyos használati tárgyakat is érdemes rendszeresen tisztítani, mert sokáig megmaradnak rajtuk a vírusok.
2020.01.19. 08:39

Egy lépéssel közelebb a mobiltöltők egységesítése

Az Európai Bizottság is megvizsgálja, milyen jogi eszközzel lehetne elősegíteni, hogy a mobiltöltők egységesítésével mérséklődjön az elektronikai hulladék mennyisége - mondta az InfoRádiónak Tóth Edina fideszes európai parlamenti képviselő.
2019.07.03. 18:45

Kémszoftver kerül a kínai tartományba látogatók telefonjára

Kémszoftvert telepítenek a gyanútlan turisták telefonjaira – ezzel vádolja a Guardian című brit lap a kínai határőröket. A lap szerint az alkalmazás az e-mailek, SMS-ek és kontaktlisták adatait tudja ellopni és ezzel figyelni lehet az adott személy mozgását. Szvetnik Endre összefoglalója.
2019.05.09. 18:08

Túlad üdülőin a Telekom

Egyre több bevételre tesz szert a Magyar Telekom a készülékértékesítésből. A társaság gazdasági vezérigazgató-helyettese az InfoRádiónak arról beszélt: a vállalat meghatározó a tévékészülékek értékesítésében. Szabó János a cég eredményeit ismertetve kiemelte: 5,5 százalékkal, majdnem 160 milliárd forintra nőtt a Telekom árbevétele az első negyedévben.
2019.04.27. 08:00

Jelentős változások a magyar mobilpiacon

Az elmúlt három évben négyszeresére nőtt a mobilinternetes adatforgalom a magyar felhasználók körében – derül ki a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság új rendszerben készített mobilpiaci jelentéséből. A kimutatást ismertetve az NMHH igazgatója elmondta: mára elenyészővé vált a mobilról vezetékes számra indított hanghívások mennyisége.
2019.03.21. 18:35

Újabb területen törne európai csúcsra a kormány

Elkészült a magyar 5G Stratégia szakmai tervezete, a stratégia fő célkitűzése, hogy Magyarország a legújabb, ötödik generációs mobil távközlési fejlesztések egyik európai központjává váljon, és régiós vezető szerepet töltsön be az 5G-re épülő alkalmazások fejlesztésében, tesztelésében.
2018.10.17. 20:48

Újít és rugalmasságot kínál a Telenor

Új tarifacsomagokat vezetett be számlás ügyfeleinek a Telenor, ezzel együtt a társaság megszüntette az eddigi korlátlan adatforgalmat kínáló ajánlatot – tudta meg az InfoRádió a mobilszolgáltató kommunikációs munkatársától. Egyed Gábor hozzátette: a korábbi ügyfelek még használhatják a korlátlan mobilinternetes konstrukciót, de az új ügyfelek erre már nem szerződhetnek.
2018.06.02. 08:30

Nem mindegy, hogy kényszertábor vagy vakáció

Érdemes őszintén átbeszélni a gyerekekkel a nyári táborlehetőségeket. Az InfoRádió által megkérdezett klinikai gyermek-szakpszichológus szerint nem jó módszer, ha hiperszuper csodaként festjük le az előtte álló hetet, érdemes beszélgetni az ismerkedéssel kapcsolatos esetleges nehézségekről, vagy a gyermek aggodalmairól is.
2018.03.17. 13:54

Drasztikus változás a mobiltelefonálásban

A Központi Statisztikai Hivatal a héten tette közzé Távközlés, internet, televíziószolgáltatás című kiadványát, amelyben az ágazat helyzetére vonatkozó legfrissebb (2017. negyedik negyedéves) adatok szerepelnek.
2017.12.12. 17:55

Kitilthatók-e a mobilok és az okos eszközök az iskolákból?

A francia általános iskolákban a 6 és 15 év közötti diákok jövő szeptembertől nem használhatják az órákon és a szünetekben sem mobiltelefonjukat és az egyéb okos eszközöket sem, csak ha erre az oktatás részeként vagy vészhelyzetben szükség lenne. Miként vélekedik erről a gyermekpszichológus?
2017.05.18. 15:12

Örülhetnek a film- és zenerajongók

Az Európai Parlament (EP) megszavazta csütörtökön, strasbourgi plenáris ülésén az online tartalomszolgáltatások határokon átnyúló elérhetőségét szavatoló új szabályokat.
2017.03.12. 09:05

A mobil a felnőttek plüssmacija

„A mobil egy olyan eszköz, amivel fenntarthatóak a fontos kötődési kapcsolataink, ugyanakkor a mobil maga is a kötődés tárgyává válik. Hasonló szerepet tölt be, mint amikor egy kisgyereknek hiányzik az anyukája, és egy plüssmackót vagy egy takarót tart magánál, mert az megnyugtatja őt. A mobilnak ehhez hasonló szerepe lehet: helyettesíti a kapcsolatainkat és ezáltal megnyugtat minket – mondta Konok Veronika, az Etológia Tanszék tudományos munkatársa, egy új kutatás vezetője.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018