eur:
393.82
usd:
369.24
bux:
65901.69
2024. április 23. kedd Béla
Nyitókép: Cavan Images / Getty

Megcsíphetik a hőmérő higanyszálai a nullát - előrejelzés

Napokon át tartó fokozatos lehűlés eredménye, hogy nemsokára már a napi maximumok is egy számjegyűek lesznek, bizonyos helyeken pedig jönnek az éjszakai mínuszok.

Csütörtökön az északkeleti megyék kivételével szakadozottabb lesz a felhőzet, a Dunántúlon van esély pár órás napsütésre, de főként az északkeleti, keleti megyékben továbbra is borult időre számíthatunk. Napközben számottevő csapadék nem lesz, azonban a keleti, este pedig az északnyugati megyékben fordulhat elő kisebb eső, zápor. A nyugati szél csupán helyenként élénkül meg. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 12 fok között alakul, északkeleten lesz a hidegebb.

Pénteken erősen felhős vagy borult lesz az ég, csak estefele szakadozhat fel nyugaton a felhőzet. Nyugat, délnyugat felől egyre többfelé elered az eső, délutántól az északkeleti, északi határnál az eső mellett már havas esőre, havazásra is van esély. A délkeleti, majd az északnyugatira forduló szél időnként megélénkül, utóbbi estétől meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 11 fok között alakul, Borsodban lesz a hidegebb.

Szombaton eleinte még erősen felhős vagy borult lesz az ég, majd napközben nagyobb területen is felszakadozik, csökken a felhőzet. Éjjel az északi, északkeleti megyékben már mind több helyen havas esőre, havazásra vált a csapadék, reggelre elsősorban az északkeleti megyékben hóréteg is kialakulhat. Reggelre mindazonáltal döntően megszűnik a csapadék, napközben általában száraz idő várható, majd estétől dél felől újra egyre többfelé elered az eső. Hajnalban, reggel az északnyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik, napközben már mérsékelt lehet a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 8 fok között alakul.

Címlapról ajánljuk

Nagy durranás: régóta várt amerikai szuperfegyvert kaphatnak az ukránok

Kijev már szinte a háború kitörését követően kérte Washingtontól, hogy küldjön több száz kilométeres hatótávolságú ballisztikus rakétákat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×