eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Men entering credit card information using laptop computer keyboard. Online shopping concept
Nyitókép: Poike/Getty Images

Van város, ahol már csak fizetési összeggel együtt lehet álláshirdetést közölni

Sőt, az előrelépési lehetőségeket is vázolni kell.

November 1-jével életbe lépett New York-ban az a jogszabály, amely előírja, hogy minden feladott álláshirdetésben fel kell tüntetni az alapbérre vonatkozó fizetési tartományt és az előrelépési lehetőségeket. A döntés mintegy 4 millió, a magánszektorban dolgozó munkavállalót érint. Szakértők szerint a fizetések átláthatóságát elősegítő jogszabályok kulcsfontosságúak a faji és nemek közötti bérszakadékok megszüntetésében - írta a CNBC cikke alapján a Portfolio.

Az alapbér fizetési tartománya mellett az esetleges juttatásokat nem kötelező a hirdetésben részletezni.

A jogszabály minden nyitott állásra vonatkozik, függetlenül attól, hogy azt szórólapon, állásbörzén, újságban vagy az interneten hirdetik.

Címlapról ajánljuk
Oeconomus kiszámolta, mi az olimpikonná válás ára

Oeconomus kiszámolta, mi az olimpikonná válás ára

A nagy nemzetközi sportesemények kapcsán általában a közvetlenül látható eredményeket értékeljük, vagyis a kimagasló sportteljesítményt, ugyanakkor sokan felhívják a figyelmet arra a hosszú évekig tartó munkára és a kitartásra is, amely egy-egy teljesítmény mögött áll – ez áll az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzésében, amely az olimpikonná válás árát vizsgálta.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×