eur:
392.75
usd:
366.42
bux:
66730.53
2024. április 25. csütörtök Márk
Juharlevelekkel borított sír Nyíregyházán, az Északi temetőben mindenszentek ünnepe és halottak napja előtt, 2022. október 30-án. Mindenszentek ünnepe a katolikus egyházban az összes üdvözült lélek emléknapja, a protestantizmus az elhunytakról emlékezik meg november 1-jén. Az ezt követő halottak napja fokozatosan vált egyházi ünnepből az elhunytakról való általános megemlékezés napjává, ezekben a napokban gyertyát, mécsest gyújtunk elhunyt szeretteink emlékére.
Nyitókép: MTI/Balázs Attila

Egyelőre csak az ország felében süt ki a nap - előrejelzés

Az ország délnyugati felén több órára kisüt a nap, míg az északkeleti részeken továbbra is marad a napok óta tartó borult, párás idő. A folytatásban már nagyobb területen lehet némi napsütés.

Kedden, mindenszentek napján délelőtt a látási viszonyok fokozatosan javulnak, és az ország délnyugati felén a rétegfelhőzet is egyre nagyobb területen felszakad, feloszlik, és naposra fordul az idő. Az Északi-középhegység, az Észak-Alföld, illetve jó eséllyel a főváros térségében azonban nem várható változás, továbbra is borult, párás marad az idő. Érdemi csapadék nem valószínű, legfeljebb szitálás alakulhat ki. A déli, délnyugati szél a Dunántúlon időnként megélénkül, majd délutántól az Észak-Dunántúlon északnyugatira fordul. A legmagasabb nappali hőmérséklet a borult tájakon 12 és 16 fok között alakul, de az ország délnyugati felén általában 18 és 23 fok lesz a jellemző - áll az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

Szerdán, halottak napján - a hét első munkanapján - többnyire erősen felhős vagy borult, párás idő valószínű, de helyenként napos időszakok is lehetnek. Nappal a ködfoltok zsugorodnak. A szitálás mellett helyenként eső, zápor is előfordulhat. Az északnyugati szél főleg az északi megyékben megélénkül. Hajnalban 7, 12, kora délután 13, 16 fok között alakul a hőmérséklet, de ahol kisüt a nap, ott enyhébb időre számíthatunk.

Csütörtökön keleten inkább borult, párás idő lesz a jellemző, a Dunántúlon a közepesen felhős ég mellett több-kevesebb napsütés is lehet. Nappal a ködfoltok zsugorodnak. Legfeljebb szitálás fordulhat elő. A délkeleti, keleti szél néhol megélénkül. Hajnalban 2, 11, kora délután 13, 18 fok között alakul a hőmérséklet.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg

Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg

Hosszas huzavonát követően az amerikai képviselőház végül elfogadta az Ukrajnának szánt gigantikus, mintegy 60,8 milliárd dollárnyi segélycsomagot. A hírek szerint a nyugati fegyverek gyorsan a frontra érkezhetnek, hozzájárulva ezzel az ukrán csapatokat érintő súlyos ellátási problémák enyhítéséhez. Kijev azonban egy olyan nehézséggel küzd, amelyen nem tud segíteni Washington sem, ez pedig a harcoló alakulatokat érintő létszámhiány gondja.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×