eur:
394.67
usd:
365.34
bux:
0
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: YouTube/BpiAutósok

Amikor autó és kamion jön szembe előzéskor a ködben - videón a hajmeresztő esetek

Ködös idő, felelőtlen manőverek.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy ősszel, a ködös időszakban hatványozottan figyelniük kell a sofőröknek közlekedésnél, hiszen ködben sokkal nehezebb felmérni a többi, előzésnél a szemből érkező autó távolságát/sebességét. Erre jó tanulság egy két felvételből összevágott videó, amit a BpiAutosok.hu osztott meg.

Az elsőt egy Letenye felől a 7-es főúton Nagykanizsa irányába közlekedő autós fedélzeti kamerája rögzítette a minap. Azt írta, ő mindig a megengedett sebességgel haladt (hol 70-nel, hol 90-nel), és igencsak figyelte a tükröt. Így látta meg, hogy egy autós lendületből előzi őt, miközben szemből jön egy autó.

"Amikor már láttam, hogy hiába látja, akkor is “kierőszakolja” az előzést, félrehúzódással és fékezéssel segítettem azt."

A szemből érkező jármű sofőrje ugyanezt tette, szerencsére ott a kereszteződés miatt is volt hely lehúzódni, így a hatalmas sebességből és a veszélyes manőverből centik híján ugyan, de nem lett baleset.

A videó második felében egy 2021-es felvétel látható, a portál cikke szerint "elrettentésül". Ez a 86-os fűút Körmend-Szombathely szakaszán készült, szintén ködös időben. A Fiat sofőrje vélhetőleg teljesen vakon kezdett bele az előtte haladó autó előzésébe, ám szembe, pár méterre tőle egy kamion bukkant ki a ködből. Itt is csak hajszálon múlt a tragédia.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×