eur:
389.18
usd:
363.85
bux:
68140.32
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Pexels.com

Éjszakai borzongásra invitálnak Szegeden

Látványetetésekkel, varázslatos mesevilággal, ijesztő rémségekkel várják a gyerekeket és felnőtteket hétfőn a Szegedi Vadasparkban – tájékoztatta Veprik Róbert igazgató az MTI-t.

A halloween hosszú évek óta a Szegedi Vadaspark egyik legnépszerűbb programja, amely bár mai formájában az angolszász országokból származik, egy olyan nép hagyományára épül, amely hajdan élt Magyarország területén is.

Az éjszakai programok azért is különlegesek a Szegedi Vadasparkban, mert az intézmény 45 hektáros területe változatos élőhelyekkel számos vadon élő állatnak is otthont ad. Az itt lakó őzek, vízimadarak, hattyúk napközben, amikor a látogatók járják a park útjait, ösvényeit, elhúzódnak az emberek közeléből, de a sötétben előmerészkednek.

Szürkülettől egészen késő estig látványetetéseket tartanak, ahol a vendégek a gondozók segítségével megismerhetik a medvék, oroszlánok, elefántok életmódját, szokásait is.

A vadasparkba a legszebb, legötletesebb jelmezben érkezőket igazi szépség- vagy csúfságversenyen fogják értékelni két korcsoportban. A legkisebbeket délután színházi előadás szórakoztatja, illetve az elefántház szomszédságában meseösvény fogadja.

Az eggyel nagyobb korosztálynak szól az Európa-kör, amely a Medveösvényen indul. A kelta hagyományok felidézésében és az ómagyar hitvilág megismerésében az Ópusztaszeri Emlékpark munkatársai segítenek. Az érdeklődők interaktív játékok segítségével ismerkedhetnek meg a honfoglaló magyarok halotti kultuszával, szokásaival és tárgyi kultúrájával, és rontások ellen védő karkötőt is készíthetnek maguknak.

A Dél-Amerika bemutatónál a felnőtteket igazán rémisztő programok fogadják, ahol akár vérfarkasok, síron túli lények, boszorkányok és zombik is felbukkanhatnak.

További információk itt olvashatók.

Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Kritikus szintet szakított le a forint

Kritikus szintet szakított le a forint

Ugyan a magyar piac is zárva tartott május 1-jén, de a forint érdemben erősödni tudott a vezető devizákkal szemben, az euróval szemben pedig már a kulcsfontosságúnak számító 390-es szintet is leszakította a jegyzés. Ezt követően pedig csütörtökön is folytatódik a hazai fizetőeszköz erősödése. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×