eur:
394.22
usd:
363.23
bux:
65526.66
2024. március 19. kedd Bánk, József
Nyitókép: Pixabay

Megnyugodni látszik az időjárás, de még tartogathat kellemetlenségeket

Az időjárási frontok lassan hátat mutatnak térségünknek. Az éjszaka átvonuló hidegfront mögött néhány napig hátoldali helyzet lesz a meghatározó északnyugati áramlással, gyakran erős széllel. A jövő hét közepére anticiklon helyeződik fölénk, hatására legalább néhány napig csendes őszi időre számíthatunk.

A vasárnap hajnali órákban a derültebb, szélcsendesebb helyeken – elsősorban az ország nyugati, délnyugati részein – páraköd is képződhet, a minimumhőmérséklet általában 8 és 13 fok között alakul.

A hét utolsó napján napközben már jóval több napsütésre lehet számítani – gyorsan robogó gomolyfelhők mellett – az ország nyagy részén, de leginkább az északkeleti megyékben – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat videós előrejelezéséből. Egy-két zápor még előfordulhat, nagyon kis eséllyel zivatar is. A nyugati, délnyugati tájak fölé a nap második felében vastagabb felhők is besodródhatnak, időszakos esőket hozva, de jelentős mennyiségű csapdék kis eséllyel hullhat.

A hőmérséklet csúcsértéke általában 17 és 22 Celsius között alakul, tehát jóval egységesebb maximumokra készülhetünk. Ugyanakkor nagy területeken megerősdhet az északnyugati szél, amit egy-egy viharos széllökés is kísérhet.

Ami a folytatást illeti, keddig még viszonylag hűvös időre lehet számítani, úgynevezett hátoldai helyzet lesz jellemző – hangzik el a videóban –, de a csapadékhajlam tovább csökken, és egyre inkább száraz időre lehet számítani az ország nagy részén, addig viszont még nagy területen továbbra is erős maradhat az északnyugati szél. Ezt követően magasnyomás húzódik térségünk felé és lassú, de fokozatos melegedés következik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×