eur:
393.28
usd:
367.34
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla
Nyitókép: Pixabay

Meg kell becsülni azt a meleget, ami beragyogja a hétvégét

A hajnali csípős hideg és talaj menti fagy után 23 fok is lehet szombaton.

Kontinensünk középső részei felett anticiklon található, így itt jórészt napos, csapadékmentes, az átlagosnál azonban néhány fokkal hűvösebb az idő. Eközben Norvégia partjai mentén, az Északi-tenger és Dél-Anglia felett hullámzó frontot, míg a Kelet-európai-síkság déli részén többközéppontú ciklont figyelhetünk meg, így ezekben a térségekben felhős, csapadékos az időjárás. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában a sok éves átlag közelében vagy kevéssel az alatt alakul, nyarat idéző csúcsértékeket már csak az Ibériai-félszigeten és a Földközi-tenger nyugati medencéjében található szigeteken mérnek.

Szombat estig a Kárpát-medence időjárását előbb az említett magasnyomás, majd egyre inkább a nyugat-európai ciklon előoldalán érkező, pár fokkal melegebb levegő alakítja.

Hajnaltól nyugat felől fátyolfelhőzet érkezik. Szombaton a többórás napsütés mellett egyre több és vastagabb magas szintű felhőzet lesz felettünk, emellett gomolyfelhők is képződnek. Délután már lesznek erősebben felhős tájak is, főként a Dunántúlon. Csapadék nem várható.

A déli, délnyugati szél szombaton a keleti megyék kivételével megélénkül, Zala megyében és környékén olykor meg is erősödik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 2 és 7 fok között valószínű, több helyen lehet talaj menti fagy, sőt a hidegre hajlamos helyeken gyenge légköri fagy is valószínű.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 17 és 23 fok között alakul.

Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb személyt vettek őrizetbe Németországban Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×