eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Thermometer Sun 40 Degres. Hot summer day. High Summer temperatures
Nyitókép: batuhan toker/Getty Images

Az idei volt a harmadik legmelegebb június Magyarországon

Egyes délkeleti területeken pedig 122 éve nem volt ilyen meleg és száraz ez a hónap..

Az idei volt a harmadik legmelegebb június az 1901 óta vezetett mérések sorában Magyarországon - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Mint írták: idén is szokatlanul meleg volt a június, és a hónap vége ismét hőséggel telt. A hónap 22,1 fokos átlaghőmérsékletével országosan a harmadik legmelegebb lett 1901 óta, megelőzve a tavalyit.

Az ország délkeleti részén volt a legmelegebb - emelték ki, hozzátéve: egyes területeken 122 éve a mostani június volt a legmelegebb.

Az előzetes és automata adatok alapján a délkeleti országrészben, valamint az ország legkeletibb részén 2022 júniusa ráadásul a legszárazabb is volt a 20. század eleje óta. A Dunántúlon több csapadék hullott ugyan, de az országos átlag még így is mintegy 27 százalékkal elmaradt az 1991-2020-as éghajlati normáltól - ismertették.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 17:23
×
×
×
×