eur:
394.02
usd:
365.65
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Egy kislány hűsíti magát egy szökőkútnál a kánikulában Budapesten, a Széll Kálmán téren 2016. június 23-án. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint az elkövetkező napokban rendkívüli meleg várható, ezért az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat másodfokú hőségriasztást rendelt el június 23-tól június 26-án éjfélig.
Nyitókép: MTI Fotó: Balogh Zoltán

Ilyen vasárnapunk is régen volt már

Harminc fok feletti hőmérséklettel robban be a nyár.

Reggel, délelőtt szakadozik, gomolyosodik a felhőzet, ezt követően sok napsütés várható. Délután nyugat felől fátyolfelhőzet érkezik, amely estétől egyre inkább megvastagszik. Napközben néhol alakulhat ki zápor, zivatar, majd estétől nyugat felől egy kiterjedt csapadékrendszer érkezik. Estétől mindenütt mérséklődik a légmozgás, majd vasárnap az északias szél a Dunától keletre megélénkül, a Zemplén térségében erős lökések is lehetnek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 13 és 19 fok között várható.

A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap többnyire 25 és 31 fok között alakul.

A kontinensen a Kelet-európai-síkságon átvonuló hidegfront mögött, valamint a Brit-szigetek északi részén anticiklon helyezkedik el, ezeken a területeken jórészt napos, csapadékmentes idő a meghatározó. Az említett térségek között azonban mozgalmas az időjárás, felhő- és csapadékrendszerek követik egymást, záporok, zivatarok által lokálisan jelentősebb mennyiségű csapadék is lehullik. Tőlünk délre a Mediterráneumban szintén naposabb az időjárás jellege, csak kevés helyen alakulnak ki futó záporok a képződő gomolyfelhőkből, emellett pedig többnyire 30 és 35 fok között alakul a hőmérséklet délután. A Kárpát-medencén is záporos, zivataros csapadékzónák vonulnak át, vasárnap késő este érkezik nyugat felől a következő ilyen rendszer.

Várható időjárás vasárnap éjfélig:

----------------------------------

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×