eur:
394.07
usd:
365.65
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Pexels.com

Majdnem minden negyedik magyar fogyaszt felnőtt tartalmakat az interneten

A lakosság többsége fent van a Facebookon, bő ötöde az Instán is. Friss NMHH-felmérés.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) által közzétett Digitális Közönségmérési Tanács adatai szerint a második negyedévbena 15 évnél idősebb lakosság 73,3 százalékának, 6,12 millió felhasználónak volt internet-hozzáférése, körükben a felnőtt tartalmak a Vg.hu összefoglalója szerint meglehetősen népszerű.

15 és 24 év között (Z generáció) 94,2 százalék a "lefedettség", de majdnem ugyanekkora 24 és 40 év között (93). 57 év fölött 58,2 százalék a szám, 76 fölött viszont csak 6,3.

A közhasznú és linkgyűjtő oldalaknak 4,5 millió felett volt a látogatottságuk, de több mint 4 millió felett volt a közösségi médiafelületek látogatottsága is.

Az e-kereskedelem 3,78 millió látogatót vonzott, illetve 2,2 millióan felnőtteknek szóló tartalmat is fogyasztottak az interneten.

Leggyakrabban valamilyen mobileszközön, telefonon vagy tableten internetezett a magyar lakosság a második negyedévben, a létszámuk meghaladta az 5,22 milliót. Otthoni számítógépről 4,53 millióan böngésztek, a munkahelyről azonban csak 1,9 millióan interneteztek a vizsgált három hónapban.

2021 áprilisában 5,4 millió regisztrált felhasználója volt a Facebooknak és 2,1 millió az Instagramnak Magyarországon – ez a nagykorú lakosság 87, illetve 34 százaléka.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×