eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Pixabay

Valahol már másodfokú zivatarveszélyre figyelmeztetnek, és messze még a vége

A vasárnap kora délutáni órákban óriási hőmérséklet-különbség alakult ki az ország északi és déli része között.

Másodfokú riasztásokat adott ki zivatarveszély miatt több déli járásra az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap délután. Az érintett területeken a következő órákban olyan heves zivatarok lehetnek, amelyeket károkozó szél, jégeső kísérhet.

A veszélyjelzésük szerint a nap folyamán további másodfokú riasztásokat adhatnak ki a zivatarveszély miatt Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Somogy és Tolna megyében.

Budapesten, Pest, Baranya, Fejér, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Vas, Veszprém és Zala megyében szintén zivatarveszély miatt elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Mint írták, hidegfront érkezett nyugat felől, amelynek mentén, illetve előterében zivatarok kialakulása várható, leginkább az ország déli, délkeleti felén (nagyobb számban előbb a Dunántúl középső és déli részén, majd az Alföldön). Elsősorban a Dél-Dunántúlon és a Dél-Alföldön heves zivatar is előfordulhat, amelyet (néhány helyen nagyobb jégdarabokkal) jégeső, intenzív, rövid idő alatt akár 15-30 milliméternyi csapadék, illetve viharos (70 kilométer/óránál erősebb) szélrohamok is kísérhetnek. A zivatarok az esti, késő esti órákban hagyhatják el a keleti határszélt.

Hétfőn a nap nagyobb részében kritériumokat meghaladó veszélyes időjárási jelenség nem valószínű. A kora esti óráktól azonban délnyugat felől labilizálódik a légkör a Dunántúlon és a középső megyékben, így ezeken a tájakon ismét kialakulhatnak zivatarok.

Az Időkép balatoni közvetítése az érkező viharról:

Ez pedig az Időkép hőtérképe a vasárnap kora délutáni órákban:

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×