INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 29. kedd
Mihály

időjárás

fűtési szezon

főtáv

Kezdődik a fűtési időszak

Kezdődik a fűtési időszak

Infostart / MTI

Legkésőbb október közepéig mintegy 238 ezer fővárosi lakásban és a csaknem 7 ezer egyéb fogyasztónál a szolgáltatói berendezéseket fűtésre alkalmas állapotba helyezi a Főtáv.

Az egész országban, így Budapesten is kedden kezdődik a fűtési időszak. A Főtáv közleményében emlékeztet arra, hogy a távhőszolgáltatás kötelező rendelkezésre állási időszaka szeptember 15-től május 15-ig tart.

A Főtáv közölte: a szolgáltatás üzembiztonságának fenntartása érdekében a nyár folyamán több, előre tervezett munkálatot végzett el sikeresen a cég a távhőrendszereken. A karbantartás egész évben folyamatos az ellátásbiztonság érdekében, továbbá a bekövetkező meghibásodásokat azonnal javítja a vállalat, és a szolgáltatást a legrövidebb idő alatt helyreállítja. A munkavégzésről minden esetben előzetes tájékoztatást kapnak a szolgáltatásból ideiglenesen kieső érintettek a közös képviseleteken keresztül.

A felhasználók által az épületeken belül végzett felújítások és munkálatok után – a fűtési idény kezdetén – a lakóközösségeknek érdemes ellenőrizniük a fűtési hálózatot.

Közölték azt is, a fővárosi távhőrendszernek köszönhetően évente összesen 277 ezer tonna üvegházhatású gázzal kevesebb kerül a légkörbe, azaz ennyi a Főtáv károsanyagkibocsátási megtakarítása.

Csak Budapesten mintegy 45 ezer gáz-, illetve szilárd tüzelésű háztartás távhőre kapcsolása évente megközelítőleg 67 ezer tonna szén-dioxid kibocsátás-csökkenést eredményezne.

Ezen felül a becslések alapján, éves szinten csaknem 80 tonnával kevesebb egyéb káros anyag kerülne a légkörbe, és minden tízezer szilárd tüzelésű lakás átállásával pedig összesen évi 13 tonna por kibocsátásától is mentesülne Budapest.

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018