eur:
394.03
usd:
365.68
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Pexels

Bikesafe - Már van hova beregisztrálni a biciklinket

Az online regisztráció során otthonról - akár telefonon is - lehetőség van a kerékpár adatainak rögzítésére az adatbázisban.

Törzskönyvet kapnak azok a kerékpárok, amelyeket az interneten regisztrálnak tulajdonosaik a Bikesafe.hu elnevezésű kerékpár-adatbázisban - közölte a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács kommunikációs igazgatója.

Garamvölgyi László felidézte: az országos kerékpár-regisztrációs rendszer 2014 óta működik, abban mára több mint 55 ezer kerékpár szerepel A rendszert a rendőrség elsődleges adatbázisként használja a

lopott kerékpárok felderítéséhez, azonosításához és visszaszolgáltatásához.

Elmondta, akik rendőségi programokon regisztrálták a kerékpárjukat, azok igazolókártyát kaptak, és ekkor egy regisztrációt igazoló matricát ragasztottak az adott biciklire, a magánszemélyek online regisztrációjának igazolására azonban eddig nem volt kézzelfogható dokumentum.

Ezért készítették a kerékpártörzskönyvet, amelyet mostantól minden online regisztráló kézhez kap, ezzel minden regisztrált kerékpár igazolvánnyal rendelkezik majd - tette hozzá.

Garamvölgyi László közölte: az online regisztráció során otthonról - akár telefonon is - lehetőség van a kerékpár adatainak rögzítésére az adatbázisban.

A rendszerbe minden olyan egyedi azonosítót, fotót és dokumentumot fel lehet tölteni, amellyel azonosítható a bicikli, és igazolható, hogy ki a tulajdonosa.

Ha ellopják a kerékpárt, akkor az adatbázisban szereplő adatok azonnal a rendőrség rendelkezésére állnak a feljelentéshez, ami nagyban segítheti a megtalálást.

A regisztráció és törzskönyv kiállításának díja kétezer forint

- tette hozzá.

A törzskönyvet csak egyszer kell kiváltani, mert a bicikli eladásakor átadható az új tulajdonosnak, a regisztráció pedig ingyenesen átruházható a vevőre.

Garamvölgyi László elmondta, a kerékpár-regisztrációs program a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával és együttműködésével valósulhat meg, és egy civil alapítvány működteti.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×