eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Strandolók Bournemouth partjainál 2020. június 2-án. Nagy-Britanniában június 1-től újranyitottak az általános iskolák, valamint engedélyezett a hat személyt meg nem haladó társaságok összejövetele.
Nyitókép: MTI/EPA/Neil Hall

Vasárnapra komoly meglepetéssel szolgál az időjárás

Sem vihar, sem fullasztó kánikula. Klasszikus nyár, strandidő, hűsítő szellő, 32 fok. Az elmúlt hetekben elszoktunk az ilyen hétvégéktől, de most újra itt van.

Várható időjárás vasárnap estig:

Reggelig túlnyomóan derült, száraz idő várható. Holnap a fátyol- és kevés gomolyfelhő mellett sok napsütésre számíthatunk, csapadék estig nem valószínű. Éjszakára mérséklődik a légmozgás. Vasárnap helyenként megélénkül a délkeleti, déli szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 12 és 17 fok között alakul, de az Északi-középhegység völgyeiben 9, 11 fok valószínű.

A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 27 és 32 fok között várható.

Időjárási helyzet Európában:

Izland fölötti középponttal ciklon örvénylik, amelyhez tartozó hullámzó front a Brit-szigeteken és Franciaországon át egészen a Pireneusi-félszigetig húzódik. Hatására Izlandon, valamint a front mentén több a felhő, és főként az északabbi tájakon esik az eső.

A Kelet-európai-síkság fölött ciklonális mező helyezkedik el, emiatt ott is felhős az ég, és szórványosan fordul elő csapadék. A Skandináv-félszigettől Közép-Európán át az Appennini-félszigetig anticiklon található. Területén a leszálló légmozgásoknak köszönhetően általában kevés a felhő, sokat süt a nap, csapadékról nem érkezik jelentés.

A legmelegebb továbbra is Spanyolországban van, ahol a délutáni órákra több helyen 40, 42 fok közé melegszik fel a levegő. Vasárnap estig a Kárpát-medence időjárását nagyrészt a fent említett anticiklon alakítja, majd nyugat felől már közeledik a hullámzó frontrendszer.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×