eur:
393.83
usd:
367.77
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
Egy kislány hűsíti magát egy szökőkútnál a kánikulában Budapesten, a Széll Kálmán téren 2016. június 23-án. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint az elkövetkező napokban rendkívüli meleg várható, ezért az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat másodfokú hőségriasztást rendelt el június 23-tól június 26-án éjfélig.
Nyitókép: MTI Fotó: Balogh Zoltán

Hidegfront borítja meg az időjárást - figyelmeztetések is érvényben

A Kárpát-medencét szerdán eléri északnyugat felől a gyengülő, hullámzó hidegfront, de jelentős lehűlés nem várható.

Szerda reggelig csak az északnyugati határvidéken, napközben nagyobb számban az északkeleti, északi megyékben alakulhatnak ki záporok, zivatarok. A csapadéknak délkeleten a legkisebb az esélye. A déli, majd hajnaltól az egyre nagyobb területen északira, északnyugatira forduló szelet élénk lökések kísérik, amelyek zivatarok környezetében erősek vagy viharosak is lehetnek, és jégesőre is lehet számítani.

Zivatar miatt Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén megyére másodfokú figyelmeztetés van érvényben. Pest, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Komárom-Esztergom, Jász-Nagykun-Szolnok, Vas, Zala és Veszprém megyére első fokú figyelmeztetést adtak ki.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 21 fok között alakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 27 és 34 fok között várható, délkeleten lesz melegebb.

Csütörtökön túlnyomóan napos időre számíthatunk többnyire kevés gomoly- és fátyolfelhővel. Csapadék nem valószínű. Mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 33 fok között várható.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×