eur:
395.65
usd:
372.03
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Pixabay

Elvonulnak a zivatarok, de már látható az újabb hidegfront

Hétfő estig a Kárpát-medence időjárását lassanként a nyugat felől érkező szárazabb léghullámok alakítják, de elsősorban a medence keleti felén továbbra is kell záporokra, zivatarokra számítani.

Reggelre a Dunántúlon és középen érdemben csökken a felhőzet. Hajnalra foltokban köd képződhet.

Hétfőn a Dunántúlon általában napos idő várható kevés gomolyfelhővel, és ott csak elvétve lehet futó zápor. A Dunától keletre azonban erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés, és nagyjából a Salgótarján-Szeged vonalban és attól keletre több helyen is kialakulhat zápor, zivatar. Esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat.

Zivatar miatt Pest, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Heves, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Jász-Nagykun-Szolnok megyére adtak ki első fokú figyelmeztetést.

Felhőszakadás miatt Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében figyelmeztetnek.

Késő este gyorsan lecseng a csapadéktevékenység. Erős vagy viharos széllökés csak zivatar körül lehet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 19 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 26 és 31 fok között várható.

Kedden sok napsütés várható, emellett eleinte keleten alacsonyszintű felhőzet lehet, amely gomolyosodik, délutántól pedig nyugat felől főleg magasszintű felhők érkezhetnek. Csapadéknak kicsi az esélye. A déli szél a Kisalföld térségében sok helyütt megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 34 fok között alakul, északkeleten mérhetik az alacsonyabb értékeket.

Szerda-csütörtök környékén ugyan átvonul az ország fölött egy gyenge hidegfront, de csak kevés helyen okoz csapadékot, és a jelenlegei számítások szerint a hőmérséklet is csak néhány fokkal csökkenhet

Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×