eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Meggyvágó (Coccothraustes coccothraustes) a felhőszakadásban a Pest megyei Pomáz környékén 2020. június 5-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Attila

Változik az időjárás, ma érezhető lesz a hatása

Néhol vasárnap már 30 fokig is melegszik a levegő, de Vas és Zala megye kivételével zivatarok várhatók az ország nagy részén

Vas és Zala megye kivételével vasárnapra is az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki zivatarveszély miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Emellett Budapestre, Pest, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére felhőszakadás veszélye miatt is elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

A veszélyjelzés szerint vasárnap a Dunántúlon csak elszórtan, másutt viszont többfelé várható zivatar, átmenetileg viharos (60-80 kilométer/órás) széllökések, néhol jégeső kíséretében. A Dunától keletre egy-egy zivatarcellában felhőszakadás (20-30 milliméter csapadék) is kialakulhat.

Vasárnap a legalacsonyabb hőmérséklet 13-18, a legmagasabb hőmérséklet 25-30 Celsius-fok között valószínű.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×