INFORÁDIÓ
2021. július 31. szombat
Oszkár

dinnye

kocka

dobókocka

Pap Róbert dinnyetermesztő kísérleti céllal termesztett, dobókocka-alakú dinnyét (b) és nagy mennyiségben termesztett, kocka alakú dinnyét mutat a Hódmezővásárhely határában lévő földjén 2020. július 1-jén. A növésben lévő gyümölcsöt három hétre helyezi a kocka alakú formába, ez idő alatt felveszi a forma alakját a dinnye.

"Kockára teszik" a magyar dinnye sorsát

Infostart

Már tavaly feltűnést keltett, hogy a vásárhelyi Pap Róbert kockadinnyét termesztett. A fiatalember idén újabb különlegességgel rukkolt elő: a gyümölcs egyik példányából dobókockát alkotott, amire eddig nem volt példa Magyarországon.

A vásárhelyi Pap-család évtizedek óta termeszt dinnyét Hódmezővásárhelyen, jelenleg 12 ezer görög- és sárgadinnye palántát nevelnek. Pap Róbert tavaly nyáron lett híres az ország első kockadinnyéjével. Idén is készített néhányat.

Kocka alakú sablonokat vásárolt, amikbe három hétre belehelyezte a kis dinnyéket, hogy felvegyék a formát - mondta a termelő a promenad.hu kérdésére.

Hozzátette: azt gondoltam, tavaly már kitapasztaltam a folyamat rejtelmeit, azonban ebben az évben is törtek szét tartók, mivel a gyümölcsök növekedés közben szétfeszítették azokat. Ugyanakkor több sikerült, mint amennyi nem: jelenleg nyolc kockadinnyéje van, amik 15 centiméter magasak és szélesek, valamint nagyjából 4 kilósak.

Pap Róbert egy újdonságot is kipróbált, amit még senki az országban: az egyik sablonba pontokat ragasztott, a dobókocka számainak megfelelően. Ez úgy fejlődött ki, hogy minden oldalán egytől hatig valamelyik szám látható. A termelő arra is figyelt, hogy a szemközti oldalak összege hét legyen – pontosan úgy, mint egy igazi dobókockán.

A gyümölcs szezonja a rengeteg esőnek köszönhetően országszerte késik. A legnagyobb dömpingre július közepén-végén számítanak.

Nyitókép: Pap Róbert dinnyetermesztő kísérleti céllal termesztett, dobókocka-alakú dinnyét és nagy mennyiségben termesztett, kocka alakú dinnyét mutat a Hódmezővásárhely határában lévő földjén 2020. július 1-jén. MTI/Rosta Tibor
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018