eur:
392.17
usd:
366.44
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Idősotthont fertőtlenítenek a tüdőgyulladást okozó koronavírus terjedését megakadályozandó a görögországi Návplióban 2020. március 11-én. Március 12-én meghalt az első koronavírussal fertőzött beteg Görögországban, ahol jelenleg 99 fertőzöttet tartanak számon.
Nyitókép: MTI/EPA/ANA-MPA/Evanglosz Bugiotisz

Felbukkant a koronavírus dallamos nevű utódja

A gazdaság újranyitásával, a "régi" élet megindításával együtt jár, ezért nem mindegy, hogy vágunk neki a jövőnek.

Amíg tart a világjárvány, számos épület zárva van, vízrendszerük sincs nyitva és egyéb eszközeiket - például légkondicionáló - is lekapcsolták. A pangó szakaszok pedig - mint a Laboratorium.hu portál figyelmeztet - mikrobiológiai szempontból komoly kockázatot jelentenek, ilyenkor ébred ugyanis a Legionella baktérium.

Vadasi Tamás, Bordás Tamás és Kalinovits Gergő, a Wessling Tudásközpont független laboratórium munkatársai a portállal közölték, kiemelt kockázatú létesítménynek minősülnek az egészségügyi intézmények, a kereskedelmi szálláshelyek, a nedves hűtőtornyok és a közfürdők is, tehát már a lezárás idején biztonságosan be kell üzemelni mindent itt, átesni a szükséges laboratóriumi vizsgálatokon.

A Legionella egy olyan, mesterséges és természetes környezetben egyaránt előforduló baktérium, amelyik

a langyos, meleg vízben hamar elszaporodik. Súlyos megbetegedést akkor okozhat, ha a víz párájával kijut a környezetbe,

és ezt az úgynevezett aeroszolt az ember belélegzi. Az általa okozott megbetegedés, a legionellózis lényegében egy atípusos tüdőgyulladás, amely a legyengült immunrendszerű embereknél akár halálos kimenetelű légúti eredetű betegség is lehet.

Ott, ahol az ivóvízhasználat nem folyamatos, szükséges a pangó szakaszok rendszeres, legalább hetente történő átöblítése, kifolyatása - minden csapon minimum 2 percig vagy hőmérséklet-állandóság eléréséig.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Pattannak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Pattannak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezett itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések vannak a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentettek. A magyar piacon az OTP-re figyeltek elsősorban a befektetők, ma tartotta közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mondott Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 17:23
×
×
×
×