eur:
393.7
usd:
368.99
bux:
65810.85
2024. április 23. kedd Béla
A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának sürgősségi mentőhajója úszik a vízen a zánkai Gyermek- és Ifjúsági Centrum kikötőjénél. A 11 méter hosszú, 500 lóerős, minden fontos életmentő felszereléssel ellátott, 90 kilométeres óránkénti sebességre képes hajót a balatoni vízbiztonsági program részeként, a kormány által jóváhagyott 50 millió forintból vásárolták.
Nyitókép: MTI/Nagy Lajos

Alkalmazkodtak a járványhoz, így készülnek a balatoni vízimentők

Noha mindig úgy gondolták, hogy tanfolyamaikon nagyon fontos a folyamatos személyes kapcsolat, most ebből kicsit engedniük kellett és átálltak a távoktatásra.

Természetesen, ez csak az elméleti képzést jelenti: a következő online kurzus május 8-án indul a Vízimentők Magyarországi szakszolgálatánál. A gyakorlati órák akkor következnek, amikor a járvánnyal kapcsolatos helyzet és intézkedések azokat lehetővé teszik.

A szervezet közleményét idézi a Hirbalaton.hu portál: “a felkészülés része minden évben az utánpótlás képzése is. Mindig szükségünk van új kollégákra. A kialakult helyzet azonban kihívás elé állított minket. Általában márciustól zajlanak folyamatosan a tanfolyamaink, viszont ebben az évben nem tudjuk a hagyományos módon bonyolítani a képzéseinket. Tudtuk, hogy nem állhatunk le, nem várhatunk, mert mire a járványügyi helyzettel kapcsolatos korlátozások (vagy éppen a korlátozások feloldása) lehetővé teszik a tanfolyamok szervezését, már késő lesz.”

Hangsúlyozzák, hogy a szakmai követelményekből nem engednek és továbbra is minden segítséget megadnak a hallgatóiknak. Jelenleg élő, videós kapcsolattal tartják az órákat, folyamatos tesztelési lehetőséggel és tanulási segédanyagokkal is támogatják a felkészülést. Minden úgy zajlik, mint egy „hagyományos” tanfolyamon, csak az órákon a monitoron keresztül látják egymást. Egy kurzust már elindítottak, és mint írják, jók a tapasztalatok.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Telefonon egyeztetett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Joe Biden amerikai elnök a készülő, 61 milliárd dolláros amerikai fegyvertámogatási csomagról. Az amerikai kormány mérlegeli annak lehetőségét, hogy katonákat küldjenek Ukrajnába, tanácsadói szerepkörben. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy konferencián azt mondta: megugrott a közvetlen összecsapás lehetősége Oroszország és a Nyugat közt, amely atomháborúhoz is vezethet. Közben az orosz haderő növeli a nyomást Csasziv Jaron, illetve az Avgyijivkától keletra található védvonalakon. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×