INFORÁDIÓ 
2020. június 7. vasárnap
Róbert

pilisi parkerdő

erdő

pilismarót

Óriási turisztikai fejlesztések a Pilisben

Óriási turisztikai fejlesztések a Pilisben

Infostart / InfoRádió - Herczeg Zsolt

Új erdőket telepítenek, tanösvényt építenek, oktatóközpontot nyitnak és pihenőhelyet létesítenek a következő három évben a Pilisben és a Visegrádi-hegységben. Az erről szóló megállapodás célja az úgynevezett bioszférarezervátum biológiai sokféleségének megőrzése.

Az UNESCO 122 országban 680 bioszférarezervátumot tart nyilván. A területek fenntartói arra törekszenek, hogy megőrizzék a természet sokféleségét és fenntarthatóvá tegyék a használatát – mondta az InfoRádióban a Pilisi Parkerdő Zrt. szóvivője.

Mészáros Péter hozzátette: a 27 ezer hektáros Pilisi Bioszféra Rezervátum a Pilist és a Visegrádi-hegységet foglalja magában. Kezelői eddig is több száz millió forintot fordítottak a vizes élőhelyek védelmére, az inváziós fafajok visszaszorítására, az erdők és a gyepterület növelésére, valamint az erdei iskolák létrehozására, most pedig a Pilisi Parkerdő Zrt., a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság és Pilismarót önkormányzata együttműködési megállapodást írt alá a további fejlesztésekről.

"A Pilisi Parkerdő vállalta, hogy létrehozza Az év fája tanösvényt, hozzájárulva a pilismaróti zöld területek növeléséhez. A település határában található Miklósdeák-völgyben lévő halastó pihenőhelyet a falu közönségének oktatási, nevelési és turisztikai célra rendelkezésre bocsátja. A Duna-Ipoly Nemzeti Park madárvédelmi bemutatók megtartására alkalmas odútelepet hoz létre, Pilismarót önkormányzata pedig több hektáros területtel pályázik az Agrárminisztérium Országfásítási Programjára – ismertette a szóvivő.

A Pilisi Bioszféra Rezervátum területén összesen 16 település található. A Duna-Ipoly Nemzeti Park és a Pilisi Parkerdő Zrt. mindegyikkel hasonló együttműködési megállapodást szeretne aláírni a további fejlesztések érdekében – mondta Mészáros Péter, a parkerdő szóvivője.

Nyitókép: Pilisi Parkerdő / Katkó Blanka

Kapcsolódó hang

Pilisi fejlesztések - Mészáros Péter, Pilisi Parkerdő
 
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018