eur:
395.2
usd:
371.08
bux:
65093.5
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Pexels.com

Unja már az esőt? Van egy rossz hírünk – videó

A változékony, csapadékos napoknak nézünk elébe, azonban marad az évszakhoz képest enyhe idő.

Az átlagos novemberi csapadékösszeg ugyan az elmúlt néhány napban az ország nagy részén lehullott, azonban itt még nincs megállás, ugyanis újabb adag eső érkezik – hangzik el az Országos Meteorológiai Szolgálat videós előrejelzésében.

Csütörtök reggelre 3 és 10 fok közé hűl a levegő. Napközben a csapadékzóna keletre tevődik át, miközben délnyugat irányából megkezdődik a felhőzet vékonyodása, felszakadozása, amit több órás napsütés kísérhet.

A tartósan borult, esős tájakon, mint az Északi-Középhegység térsége, legfeljebb 10 fok körüli maximumokra készülhetünk, míg a napos dél-délnyugati tájakon 18 fok is lehet majd. A légmozgás gyenge, vagy mérsékelt marad.

A közeljövőben egyelőre még nem látszik tartósan száraz periódus, azonban marad az enyhe hőmérséklet is.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
Maga alá gyűri az EU-t a húsz éve lappangó válsága, alapvető reformok váltak égetővé

Maga alá gyűri az EU-t a húsz éve lappangó válsága, alapvető reformok váltak égetővé

Az utolsó előtti, vagy talán a legutolsó pillanatban mutatták be az Európai Bizottság kérésére megszületett belsőpiaci reformtervezetet. A 2004-es nagybővítés után két évtizeddel világosan látszik, hogy az Európai Unió versenyképességi hátrányban van Kínához, az Egyesült Államokhoz és a feltörekvő új gazdasági hatalmakhoz képest az egységes piac diszfunkcionálása miatt. A túlszabályozás, az innováció háttérbe szorulása, a rossz állami és EU-s támogatási rendszerek, valamint a versenyjog bonyolultsága miatt azonnali átalakítást sürget a Jacques Delors Intézet friss előterjesztése, hogy Európa továbbra is geopolitikai tényező maradhasson.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×