eur:
395.01
usd:
363.56
bux:
0
2024. március 19. kedd Bánk, József

Még marad a szokatlan hőség, de már látható a vége

A Kárpát-medence időjárását egy anticiklon határozza meg, így nyugodt, száraz időre számíthatunk néhol akár tartósan megmaradó ködfoltokkal.

Foltokban köd is képződik, amely kedd reggel, délelőtt hamar feloszlik, azonban az Alpokalja térségében és a Kisalföld egyes részein kiterjedtebb ködtakaró is kialakulhat, amely kedden akár tartósabban megmaradhat. Számottevő csapadék nem várható, legfeljebb a ködös tájakon fordulhat elő gyenge szitálás. A déli, délnyugati szelet eleinte még többfelé élénk lökések kísérik, majd estétől gyengül a légmozgás.

A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden az ország nagy részén 23 és 27 fok között alakul, azonban a tartósabban ködös északnyugati részeken ennél több fokkal hűvösebb is lehet.

Szerdán többnyire gyengén felhős, napos, alapvetően csapadékmentes idő várható. Az éjszakai órákban főként északon, északnyugaton többfelé képződik köd. Csapadék nem lesz, de a ködös területeken szitálás előfordulhat. A déli, délkeleti szél a Kisalföldön megélénkül, másutt mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6, 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 22, 27 fok között alakul, de a tartósan ködös helyeken ennél kissé hűvösebb lehet.

Ami pedig a távoli kilátásokat illeti: változás közeleg a hónap végén. Fokozatosan csökken a hőmérséklet, a lehűlés mértéke még bizonytalan, de az látható, hogy több lesz a csapadék - hangzik el a meteorológiai szolgálat videójában.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×