INFORÁDIÓ 
2020. február 23. vasárnap
Alfréd

roller

elektromos roller

kerékpár

közlekedés

lime

Lassan 300 cirkál Budapesten a nem létező járműből

Lassan 300 cirkál Budapesten a "nem létező" járműből

Infostart

A rendőrök még meg-megállítják a kerékpársávokban 25-tel suhanó e-rollereket, amiket egyelőre a KRESZ nem ismer, a közlekedési kultúrában pedig még eléggé idegen testnek számítanak. Mégis szaporodnak.

Fejetlenség van a "nem létező" járművek terén Budapesten - írja a Vezess.hu. Ezek közé tartozik a segway, a monsterroller és mások, és a KRESZ nem ismeri ezeket, tehát ezért tényleg szinte nincsenek is.

Budapesten az indítástól 200 közösségi roller szelte az utakat, járdákat, bicikliutakat, parkokat. Már ezek megjelenésekor, tavasszal sem tudták, hogyan kezelik majd ezeket, több olyan eset is volt, hogy kerékpársávban 25-tel cirkáló rollereket állítottak meg rendőrök.

A Lime rollercég képviselője szerint ők bizony egyeztettek a főváros illetékeseivel az indulás előtt, és arra jutottak, hogy a kerékpárok számára kijelölt helyeken a legjobb, ha közlekednek.

Közben a KRESZ módosításáról is szó van, de ennél is fontosabb az összeállítás szerint a közlekedés résztvevőinek szemléletformálása.

A bizonytalan helyzet ellenére ezek az eszközök egyre népszerűbbek, a Lime statisztikái szerint egy-egy utazás 14 percig tart átlagosan.

A 220-asra bővített gépparkot további 80 e-rollerrel toldják meg.

Nyitókép: pexels.com
A címlapról ajánljuk

1200 életrajz nyilvános

Az áldozatok emléknapjához közeledve a Nemzeti Örökség Intézete (Nöri) szinte teljessé tette...
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018