eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Tajpej, 2017. július 29. Egy járókelő egy kicsavart esernyővel a kezében Tajpejben 2017. július 29-én, miután a Nesat nevű trópusi vihar elérte a térséget. (MTI/EPA/Ritchie B. Tongo)
Nyitókép: MTI/EPA/Ritchie B. Tongo

Döbbenetes erővel tört be a vihar az országba, mutatjuk, merre száguld - videó

Jégesővel, felhőszakadással törtek be kora délután Magyarország északkelet felől a zivatarok. Miközben az ország többi részén még tombol a kánikula, Nyíregyházán térségében van ahol dió nagyságú jég vert el mindent, amit ért.

Az Időkép honlapján látszik, milyen elemi erővel kapta el a vihar Kisvárdát.

A levadászva.hu Facebook-csoport a nyíregyházi helyzetről közölt videót, pillanatok alatt özönvízszerű eső csapott le a városra, több fokkal lehűtve a levegőt.

Így nézett ki a szupercella Nagykálón.

Mint arról korábban beszámoltunk, az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint csütörtök délutántól egy hidegfront hatására elsősorban az északkeleti, keleti megyékben, illetve a Nyugat-, Délnyugat-Dunántúlon alakulhatnak ki intenzív zivatarok, amelyek környezetében viharos széllökés, jégeső és lokálisan felhőszakadás előfordulhat.

Keleten heves zivatarra is van esély, amelyekhez kisebb területen 90-100 km/h feletti széllökés, valamint nagy méretű jég is társulhat.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×