eur:
393.84
usd:
367.81
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Hatalmas fákat dönt ki, kamionokat borogat a vihar - videók a pusztításról

Fákat csavar ki a szélvihar az ország keleti részében. Szabolcsban lefújt egy kamiont az útról a szél, épületek tetejét is megbontotta a vihar.

Abaúj térségére is lecsapott a szélvihar csütörtök délután, több helyen fa dőlt az útra. A kidőlt fák adják a legtöbb munkát a tűzoltóknak - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Gönc és Hidasnémeti között, valamint Encs térségében láncfűrésszel távolítottak el az útról fákat. Abaújváron hétméteres, Sárazsadánynál, a 37-es úton pedig tizenöt méteres fa dőlt ki. Hidasnémetiben egyszerre három fa volt az úttesten.

Kamiont borított árokba, tornateremtetőt bontott meg a szél Szabolcsban

Folyamatosan kapják a bejelentéseket a tűzoltók a koradélutáni vihar nyomán Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is - közölte csütörtök a térségi katasztrófavédelmi igazgatóság.

Ajaknál kamion borult az árokba, a sok eső miatt Kékcse környékén járhatatlanokká váltak az utak, több útszakaszt pedig fakidőlések miatt kell lezárni.

Útra borult fák akadályozzák a közlekedést Kisvárda körzetében a 4-es úton, Járminál a 49-es, Nyírmadánál a 41-es úton, valamint többek között Baktalórántházánál és Ramocsaházánál is. Gyulaházán tornaterem tetejét bontotta meg a szél - ismertették.

Személyi sérülésről nem érkezett bejelentés.

Több száz segélykérő hívás érkezett a megyei katasztrófavédelmi igazgatósághoz, fakidőlésekhez, közúti balesetekhez riasztották a szabolcs-szatmár-beregi tűzoltókat. Több településen háztetőket bontott a szél, Kisvárda és Fehérgyarmat környékén rengeteg út járhatatlan – mondta el a SZON kérdésére Dudás Szilvia, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság megbízott szóvivője.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×