eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Változott egy szabályozás, figyelniük kell a sporthorgászoknak

A szokásosnál enyhébb időjárás miatt sokan máris megnyitották a horgászidényt,

Azok a horgászok, akik már a 2019. évi területi engedéllyel horgásztak, már olvashatták rajta, hogy a Velencei-tavon a darabszám-korlátozással védett halak esetében a süllőre külön szabályozás lépett érvénybe - hívja fel a figyelmet cikkében a feol.hu.

Egy felnőtt éves engedély birtokában horgászónak 50 darab „nemes” halából legfeljebb csak 25 darab lehet süllő, a kedvezményezett, egy botra szóló éves engedély esetében pedig a 25 korlátozással védett halból legfeljebb 10 darab. Érdemes tehát a nagyobb méretű süllőkre pályázni, amennyiben van arra lehetőség.

Tiszadob, 2015. december 29.
Süllő egy csónakban a Tiszán, Tiszadob határában 2015. december 29-én. Megszűnik a kereskedelmi célú, nagyüzemi halászat a természetes vizeken január 1-jétől. 2016-ra és az azt követő évekre már nem adható ki kereskedelmi célú halászati engedély. Az Országgyűlés a hal védelméről szóló törvény módosítását 2015. április 14-én fogadta el.
MTI Fotó: Balázs Attila
Érdemes a nagyobb méretű süllőkre pályázni.
MTI Fotó: Balázs Attila

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×