eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Fontos információk a kutyatartóknak és a természetjáróknak!

Fontos információk a kutyatartóknak és a természetjáróknak!

Mit kell tenni, ha vadállatok kicsinyeivel találkozunk? És mit nem ajánlott vagy tilos?

Kezdetben a kicsinyek még nem tudják követni anyjukat, így az elfekteti őket, míg elmegy táplálkozni, vagy ha veszélyt érez. Az állatok - amelyekkel akár a lakott területek közelében is találkozhatunk - ilyenkor próbálnak beleolvadni környezetükbe; mozdulatlanok maradnak akkor is, ha valaki a közvetlen közelükbe kerül vagy hozzájuk ér.

Ez azonban nem jelenti, hogy sérültek vagy betegek - hívja fel a figyelmet az Országos Magyar Vadászati Védegylet. 

Semmiképp sem szabad hozzájuk érni, megközelíteni az állatokat, mivel az ember szaga miatt az anyjuk nem fogja gondozni őket, és éhen halnak vagy ragadozók prédájává válnak.

Fontos az is, hogy ezekben a hetekben a szokásosnál is jobban ügyeljenek kedvenceikre a kutyatartók. Egy megkergetett suta vagy tehén elvetélhet vagy akár el is pusztulhat. Ha pedig a kutya kiszimatolja a gidát, borjút, nem is kell bántania ahhoz, hogy megpecsételje a sorsát.

A szervezet figyelmeztet: a vad, amíg él, az állam tulajdona, így ha valaki hazaviszi a gidát, borjút, a Btk. értelmében lopást követ el.

Címlapról ajánljuk
Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz katona. Most rács mögé kerül. Oroszországban őrizetben várja az ellene induló korrupciós nyomozást Tyimur Ivanov védelmi államtitkár, akit az egyik leggazdagabb egyenruhásként írtak le. Igatlanportfólió, autókollekció, svájci síelések és a celebekkel való bulizás – a hivatalnok playboyhoz méltó életet élt.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×