eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Biztosítással és fizikailag felkészülten induljunk síelni!

A síelésnél érdemes a tanulás mellett a fizikai felkészülésre is időt fordítani, és a megfelelő biztosításról is gondoskodni.

Március végéig, akár április közepéig is tarthat a síszezon - mondta el a Magyar Síszövetség ügyvezető elnöke, Kaszó Klára.

"Általában Ausztria a fő célterület, de szívesen mennek Szlovéniába, Szlovákiába és egyéb környező országokba, illetve sokan síelnek itthon is, ha be tud indulni a szezon, karácsony után volt már rá példa, hogy ki tudtak nyitni a hazai sípályák is."

Kaszó Klára hozzátette, általában minden síterepen van oktatás is.

"Elég professzionális színvonalon, hiszen ők egész szezonban csak ezzel foglalkoznak, de a hazai síoktatás is nagyon színvonalas. Különösen kisgyerekkel érdemes itthon az alapokkal megismerkedni: a sílift ne okozzon problémát és a megállást biztonsággal meg tudja oldani, utána lehet a havas pályákon továbbfejleszteni a tudását."

A Magyar Síszövetség ügyvezető elnöke hangsúlyozta, a fizikai felkészültség is fontos azoknak, akik síelni mennek.

Érdemes biztosítást kötni síelés előtt, ugyanis az európai egészségbiztosítási kártya nem mindenre nyújt fedezetet - hívta fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetségének szóvivője, Gilyén Ágnes.

"Az európai egészségbiztosítási kártya, ami az európai uniós országokban az állampolgárok számára egészségügyi ellátást biztosít, jóval szűkítettebb kockázati kört fed le." A kifejezetten téli sportolásra kifejlesztett utasbiztosítási módozatok azokat a szolgáltatásokat tartalmazzák, amelyekre szükség lehet egy síbaleset, illetve egy külföldön, sportolás közben bekövetkezett betegség esetén.

Gilyén Ágnes hozzátette, megfelelő biztosítás nélkül egy helikopteres mentés vagy egy hazaszállítás akár egymillió forintba is kerülhet.

Hanganyag: Domanits András

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×