eur:
394.24
usd:
369.61
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Ez a szobor nem az örökkévalóságnak készült

Négy és fél méter magas emberalakot formáztak rágógumiból diákok Hollandiában.

Több mint három ezren szolgáltatták az alapanyagot a gigászi műhöz. Az alak karjait diadalittasan a magasba lendíti - a gumiszobrászok vele akarták kifejezni örömüket afelett, hogy egyesült két holland művészeti iskola, a De Endhovense és a SintLucas. A szobor anyagának zömét a két tanintézet növendékei adták.

A mű nem az örökkévalóságnak szól, mivel öt év alatt lebomlik a rágógumi - adta hírül a brit Metro újság.

A szobornak feltehetően legjobban az iskolák takarítói örültek, mivel nem kellett rágógumikat kapargatni sehonnan, a szobor "felvette" - átmenetileg - szinte az összeset, amely máskor járdákra, padok hátlapjára és egyéb helyekre kerül.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×