INFORÁDIÓ 

2018. március 23. péntek
Emőke

A fagyok után napsütéses hétvége jön

Infostart / InfoRádió
Ezúttal nem lehűlés, hanem kellemes késő tavaszi idő várható a hétvégén. Vadász Vilmos, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa elmondta: sok napsütésre lehet számítani.

A következő napokban anticiklonális hatások érvényesülnek, száraz, egyre melegebb levegő érkezik a Kárpát-medencébe - közölte az InfoRádióval az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

Vadász Vilmos kiemelte: pénteken túlnyomóan napos idő várható, főként keleten gomolyfelhőkkel. Csapadék sehol sem lesz. A Tiszántúlon az északkeleti, másutt a délkeleti szél időnként megélénkülhet. Délután 17, 21, késő este 12, 16 Celsius-fok várható.

Szombaton többnyire napos, száraz idő várható. A déli, délkeleti szél helyenként megélénkül. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 3, 9 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23, 26 fok között várható.

A meteorológus közölte, vasárnap lesz a legmelegebb, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26, 29 fok között alakul. Túlnyomóan derült, napos, száraz idő lesz, csupán estefelé nyugaton, délnyugaton lehet több felhő. A déli, délkeleti szél megélénkül, a Kisalföld térségben időnként meg is erősödik.

Vadász Vilmos beszélt arról is, hogy jövő hét elején változékonyabbra fordul az időjárás. Erősebben felhős időszakok, valamint zápor és zivatar is várható, de a meleg csak néhány fokkal mérséklődik - tette hozzá.

Hanganyag: Farkas Dávid

Kapcsolódó hang

Farkas Dávid összeállítása
 


Vadász Vilmos
 


A címlapról ajánljuk