INFORÁDIÓ 

2018. március 19. hétfő
Bánk, József

Ilyen kifogást még a rendőr sem hallott

InfoRádió / MTI
"Szemvizsgálatra megyek, ezért nem láttam a sebességkorlátozó táblát" - egy a brit autósok meglepő mentegetőzései közül a rendőröknek. A The Daily Mirror című lap tett közzé újabb csokorral a dorseti rendőrség gyűjtéséből.

Egy nő azzal próbálta indokolni gyorshajtását a rendőröknek, hogy csupán felvette a forgalom ritmusát. Érveléséhez nem ragaszkodott foggal-körömmel, miután a rendőrök szembesítették azzal, hogy rajtuk kívül ő volt az egyetlen autós az úton.

Egy másik nőt vezetés közbeni telefonálásért állítottak meg. Tagadta, hogy mobilozott volna, azt mondta, csupán süteményt evett, azt nézhették el a rendőrök. Azt állította, hogy nincs is nála a mobilja. A rendőrök megkérdezték a telefonszámát, felhívták - és csodák csodájára az autóban csengett ki a készülék. A nő ezek után süteménnyel kínálta a rendőröket.

A férfiak között is akadnak nem várt érvekkel mentegetőzök. "Semmi szín alatt nem használtam volna a telefonomat vezetés közben, ha tudom, hogy rendőrök ülnek a mögöttem haladó, megkülönbözető jelzés nélküli autóban!" - mondta egyikük megértést remélőn.

Egy másik férfit azért bírságoltak meg nemrégiben, mert nem csatolta be a biztonsági övet. Az illető azzal védekezett, hogy még nincs tisztában az új szabályokkal, időbe telik, míg megtanulja azokat.

A rendőrök tájékoztatták, hogy a biztonsági öv kötelező használatáról szóló törvény 1982-ben lépett életbe.

A címlapról ajánljuk