INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

Ön hisz a világvégében?

InfoRádió / MTI
A megkérdezettek nyolc százaléka fél attól, hogy 2012-ben eljön a világvége, a többség azonban nem hisz benne - derül ki egy felmérés eredményéből.

A világ lakosságának 14 százaléka azt feltételezi, hogy még élete során eljön a világvég, 86 százalék elutasítja ezt. A megkérdezettek 10 százaléka hisz, 90 százalék nem hisz a maják naptárában, amely szerint 2012 vége elhozza az apokalipszist. Az emberek nyolc százaléka kifejezetten idegességet vagy félelmet érez amiatt, hogy rövidesen eljön a világvége.

A magyarok várakozásai szinte azonosak az átlaggal: 14 százalék véli úgy, hogy még élete folyamán bekövetkezik a világvége, 12 százalék elfogadja a maják idei évre vonatkozó prognózisát, és nyolc százalék erősen aggódik a prófécia megvalósulása miatt - derül ki abból a nemzetközi felmérésből, amelyet az Ipsos a Reuters megbízásából 21 országban, több mint 16 ezer felnőtt megkérdezésével készített.

A törökök és az amerikaiak 22, a dél-afrikaiak 21, a franciák hat százaléka gondolja úgy, hogy halála előtt eljön az Armageddon. A kínaiak hisznek leginkább az idei világvégben, őket 13-13 százalékkal a törökök, az oroszok, a mexikóiak, a dél-koreaiak és a japánok követik a rangsorban. A németek és az indonézek négy, a britek, a dél-afrikaiak és az olaszok hét százaléka gondolja úgy, hogy 2012 az utolsó év.

Az oroszok rettegnek a legjobban attól, hogy idén eljön a világvége, őket a lengyelek, a kínaiak, a törökök és a japánok követik a listán. A britek, valamint a németek, az ausztrálok és a kanadaiak a legoptimistábbak e téren.

A címlapról ajánljuk