eur:
393.12
usd:
367.3
bux:
65939.26
2024. április 24. szerda György

Milánóban követik a tokiói példát

Markos ellenőrök nyomnak be minél több embert a milánói metrószerelvényekbe. A tokiói metrótól kölcsönzött módszert januártól alkalmazzák az észak-olasz városban.

Addig utazzatok a metrón, amíg össze nem nyomnak! - adta hírül a milánói sajtó a közlekedési újdonságot.

Az egyes számmal jelölt és a városközponton áthaladó metróvonal öt állomásán kísérleti jelleggel alkalmazzák a "bedobóembereket". Olaszul ezt a nevet kapta az az összesen harminc ellenőr, akinek feladata a reggeli és délutáni csúcsforgalomban a "közlekedési káosz enyhítése az utasok minél gyorsabb le- és felszállásának segítésével" - közölte a milánói közlekedési vállalat (ATM).

Az olasz nyomóemberek nem viselnek fehér kesztyűt, mint japán kollégáik, de munkájuk pontosan ugyanaz lesz. Reggel nyolc és tíz óra között, valamint délután fél öttől hét óráig tuszkolják be az utasokat a metró kocsikba.

Munkába állításukat az indokolta, hogy az újévtől a gépjárműveknek fizetős lesz a városközpontba való behajtás, és ezért a metróval utazók számának jelentős növekedése várható. Az ATM sűrűbbé teszi a járatokat, de ha az utasok nem igyekeznek a le- és felszállással, és nem nyomulnak be elegen a kocsikba, túl nagy lesz a tömeg a peronokon. Ezen fognak a nyomóemberek segíteni.

Az 1964-től működő milánói metrónak most épül a negyedik és ötödik vonala. A metróhálózat 75 kilométer hosszú 88 állomással, napi félmillió utassal.

Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap kitartott, Ázsiában nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni, valamint az USA-ban is folytatódott az erősödés. Közben felpörögtek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tartott, és a nap folyamán sorban érkeztek a BMI adatok Európából és az Egyesült Államokból; közben a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek, a Spotify árfolyama például nagyot ugrott a vártnál jobb eredmények után, de a zárás után érkezik majd a Tesla is, amelyről még a jelentést megelőzően technikai elemzést készítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×