INFORÁDIÓ 

2018. március 19. hétfő
Bánk, József

Mi a fontos karácsonykor?

Infostart / InfoRádió
Hat és 16 év közötti ír gyerekekkel készült vizsgálat szerint a fiatalok közül sokan jobban értékelik a családjukkal eltöltött nyugodt időszakot karácsonykor, mint azt, ha a fa alatt tucatjával várják őket az ajándékok.

Egy családi nyaralásokat szervező cég megbízásából készült felmérés eredményei szerint az ír gyerekek őszintén értékelik a tradicionális családi karácsonyokat és az ünnepekkor a szeretteikkel együtt töltött időt.

Az ezer, 6 és 16 év között fiatal részvételével készült kutatás szerint a gyerekek 40 százaléka jobban örülne, ha a Jézuska a családjukkal békésen tölthető szabadidőt hozna számukra, mint ha a fa alatt halomban álló ajándékokat találna. Ennek oka, hogy a fiatal válaszadók közel fele úgy véli, a szülők munkahelyi elfoglaltságai miatt év közben nem tölt elég időt együtt a család.

A megkérdezett gyerekek negyede jelezte, reméli, hogy a ritkán látott rokonokkal is találkoznak év közben, igaz 15 százalékuk arra is utalt, hogy a szélesebb rokonság összegyűlése esetleg kisebb-nagyobb veszekedésekhez is vezethet.

A fiatalok negyede a kutatók kérdésére válaszul azt is jelezte, aggódik amiatt, hogy a családi költségvetésbe hogyan fognak beleférni az ünnepekkor jelentkező extra kiadások - számol be az ELTE TÁTK hírlevele.

A címlapról ajánljuk