eur:
388.72
usd:
361.77
bux:
68900.51
2024. május 8. szerda Mihály

Mi a fontos karácsonykor?

Hat és 16 év közötti ír gyerekekkel készült vizsgálat szerint a fiatalok közül sokan jobban értékelik a családjukkal eltöltött nyugodt időszakot karácsonykor, mint azt, ha a fa alatt tucatjával várják őket az ajándékok.

Egy családi nyaralásokat szervező cég megbízásából készült felmérés eredményei szerint az ír gyerekek őszintén értékelik a tradicionális családi karácsonyokat és az ünnepekkor a szeretteikkel együtt töltött időt.

Az ezer, 6 és 16 év között fiatal részvételével készült kutatás szerint a gyerekek 40 százaléka jobban örülne, ha a Jézuska a családjukkal békésen tölthető szabadidőt hozna számukra, mint ha a fa alatt halomban álló ajándékokat találna. Ennek oka, hogy a fiatal válaszadók közel fele úgy véli, a szülők munkahelyi elfoglaltságai miatt év közben nem tölt elég időt együtt a család.

A megkérdezett gyerekek negyede jelezte, reméli, hogy a ritkán látott rokonokkal is találkoznak év közben, igaz 15 százalékuk arra is utalt, hogy a szélesebb rokonság összegyűlése esetleg kisebb-nagyobb veszekedésekhez is vezethet.

A fiatalok negyede a kutatók kérdésére válaszul azt is jelezte, aggódik amiatt, hogy a családi költségvetésbe hogyan fognak beleférni az ünnepekkor jelentkező extra kiadások - számol be az ELTE TÁTK hírlevele.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×