INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

Segítünk eldönteni, hogy a kávé egészséges vagy sem

Infostart / InfoRádió
A kávé fogyasztása nem egészségtelen, csak az okozhat problémát, ha valaki túlzásba viszi a kávéivást - mondta az InfoRádió által megkérdezett dietetikus.

A kávé fogyasztása sokak számára a mindennapok elengedhetetlen rész. A legújabb vizsgálatok szerint a kávé nem befolyásolja a kalciumegyensúlyt vagy a csontsűrűséget. A túlzott koffeinfogyasztás azonban már káros lehet - mondta az InfoRádiónak a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének vezetőségi tagja, Henter Izabella.

A túlzásba vitt kávéivás kézremegést, magas vérnyomást okozhat. Egyik összetevője, a teobromin vizelethajtó és értágító, fokozza a szívizom tevékenységét, viszont a központi idegrendszerre nem hat - magyarázta a szakértő, aki szerint napi két-három csésze kávénál többet nem ajánlott inni.

A dietetikus a gőzöléssel készült kávék fogyasztását javasolja. Henter Izabella hozzátette: a kávé valóban ébren tart. A kismamáknak is javasolják a napi egy kávé fogyasztását.

Egy csésze kávé után fogyasszunk el egy pohár vizet, és akkor nem lesz hiányunk folyadékban. Napi 250-300 milligramm koffein fogyasztása teljes mértékben belefér a normál táplálkozásba - fűzte hozzá.


A címlapról ajánljuk