eur:
393.83
usd:
365.67
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Elárverezik Hitler tollkészletét

Elárverezik decemberben az Egyesült Államokban Adolf Hitler egyik tollkészletét, amelyet a náci diktátor vélhetően a müncheni egyezmény aláírásához használt 1938-ban.

A rézből készült készlet magán viseli a birodalmi sas képét, a horogkeresztet, és Hitler monogramját is belevésték. A szettért 500-600 ezer dollár közötti árat remél az Alexander Autographs nevű aukciós ház.

A tollkészlet több mint 1100 további történelmi emléktárggyal együtt kerül kalapács alá december 8-án és 9-én a connecticuti Stamfordban.

Az íróeszközök eredetiségével kapcsolatban nem merült fel kétség az aukciósház szerint, a szettre egy amerikai hadnagy talált rá Münchenben 1945 év elején. Drágakövekkel kirakott pisztolyokkal, egy arany és rubin gyűrűvel, valamint lopott műalkotásokkal együtt őrizték Hitler magánirodájának pincéjében.

Hogy a "háborús szuvenírt" magáénak tudhassa, a katona Texasban élő apjához küldte a készletet.

Az 1938. szeptember 29-én kelt müncheni egyezmény többoldalú nemzetközi megállapodás volt Németország, Nagy-Britannia, Franciaország és Olaszország között, és Csehszlovákia felosztásához vezetett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×