eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Melyik a legélhetőbb város?

Megőrizte vezető helyét a világ legélhetőbb városainak rangsorában Bécs a Mercer amerikai tanácsadó cég szerint.

Az osztrák fővárost Zürich és Auckland követi az élet minőségét tekintve.

A lista negyedik helyén München áll, az ötödiken Düsseldorf és Vancouver osztozik, az első tízben még Frankfurt, Bern, Genf és Koppenhága szerepel, utóbbi két város szintén holtversenyben. Az amerikai városok közül Honolulu érdemelte ki a legjobb - mégpedig a 29. - helyet.

A Mercer tekintélyes tanácsadó cég, amelynek központja New Yorkban van. Az általa összeállított lista első 25 helyezettje döntő többségében európai. A cég összesen 221 várost értékelt az életminőség szempontjából, a lista végén Csád, a Közép-afrikai Köztársaság és Irak fővárosa, vagyis N'Djamena, Bangui és Bagdad tanyázik. A rangsor összeállításakor politika, társadalmi és gazdasági szempontokat vettek figyelembe.

A Mercer egy másik, a közbiztonságot mérlegre tevő listája élén Luxemburg áll Bern, Helsinki és Zürich előtt. Bécs ebben a rangsorolásban az ötödik helyet érdemelte ki, az utolsó helyeken szintén N'Djamena, Bangui és Bagdad osztozik.

Budapest egyik összesítésben sem szerepel az első ötvenben.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×