eur:
400.07
usd:
368.12
bux:
74228.2
2024. október 20. vasárnap Vendel

Nem félnek az emberek a mobiltelefon egészségkárosító hatásától

Bár tisztában vannak a WHO friss állásfoglalásával a mobilhasználat egészségügyi kockázatait illetően, tízből hét amerikai fogyasztó egyáltalán nem tervezi, hogy ennek hatására változtatna mobiltelefonálási szokásain.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) közelmúltban nyilvánosságra hozott állásfoglalása szerint a rendszeres mobiltelefon használat jelentősen megnövelheti a rákos megbetegedés kialakulásának kockázatát. A TNS friss kutatása szerint az amerikai fogyasztók nyolcvan százaléka hallotta a hírt, de kevesebb, mint húsz százaléka gondolja, hogy a figyelmeztetés hatására változtatnia kellene telefonálási szokásain.

A vizsgálat szerint a válaszadók alig nyolc százaléka igyekszik kevesebbet használni a készülékét, ugyanennyien készülnek arra, hogy headset-et vásárol, és inkább azon keresztül telefonál, míg a megkérdezettek 17 százalék mondta, hogy többet fogja használni meglévő headset-jét és a kihangosítót. Ugyanakkor összesen 70 százalék állította, hogy a WHO állásfoglalásának hatására nem fog változtatni meglévő szokásain - számol be az ELTE TÁTK hírlevele.

A TNS szakértője szerint az a tény, hogy a hírt szinte mindenki hallotta, de relatíve kevesen hajlandóak változtatni szokásaikon, egyértelműen demonstrálja, hogy a mobiltelefon használat milyen alapvető része lett a mindennapi szokásaiknak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.21. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 19. 20:07
×
×
×
×