eur:
401.82
usd:
366.02
bux:
73895.14
2024. október 7. hétfő Amália

Furcsa női hóbort: felesleges ruháktól roskadoznak a szekrények

Legalább tizenkét felesleges ruhadarabot tárolnak szekrényükben a brit nők: a nem megfelelő méretű nadrágokat, szoknyákat és pulóvereket annak reményében vásárolják meg és tartogatják évekig a gardróbban, hogy egyszer majd sikerül lefogyniuk, és újra viselhetik - adta hírül a Daily Telegraph.

Kétszázkilencven fontot, vagyis körülbelül százezer forintnak megfelelő összeget költenek a brit nők olyan ruhadarabokra, amelyeknek a mérete nem megfelelő számukra. A kutatók összesen négyezer, tizennyolc és hatvanöt év közötti nőt kérdezett meg vásárlási szokásaikról és a gardróbjukban tárolt ruhák méretéről. A megkérdezettek több mint fele vásárolt már olyan nadrágot, szoknyát vagy pulóvert, amelyről már az üzletben tudta, hogy túl kicsi rá, mégis megvette - annak reményében, hogy egy sikeres fogyókúra után fel tudja majd venni.

"Vagyis az egészségtelen táplálkozás nem csupán az alakunkra, hanem a pénztárcánkra is rossz hatással van. Első ránézésre úgy tűnhet, hogy csupán néhány felesleges ruhadarab lóg a szekrényünkben, a probléma nagyságával csak akkor szembesülünk, ha kiválogatjuk a túl kicsi vagy túl nagy ruhákat" - mondta a lapnak Therese Coleman táplálkozáskutató. "Pazaroljuk a pénzt, amikor úgy döntünk, hogy egy farmert vagy egy felsőt azért vásárolunk meg, hogy egy nap majd - ha már sikerült belefogyni - felvesszük" - tette hozzá.

A felmérés eredményei szerint a nők fele jojó-diétázik, vagyis nagy nehézségek árán le tud ugyan adni néhány kilót, de később újra hízni kezd. Minden második nő rendszeresen füllent, amikor a testsúlya kerül szóba, minden ötödik a barátai és a családtagjai rábeszélésére kezd fogyókúrába. Csupán a nők két százaléka elégedett a testével, tíz százalékuk kifejezetten kövérnek tartja magát.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×