eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 6. vasárnap Brúnó, Renáta

Milyen messziről talál haza a csiga?

A brit BBC televíziós csatorna egy 69 éves délnyugat-angliai nagymamának ítélte oda az ország legjobb amatőr kutatójának járó díjat. Ruth Brooks saját kertjében valamint egy közeli egyetemi parkban csigákon végzett vizsgálatokat.

Az idős hölgynek sikerült kísérletek útján bebizonyítania, hogy a Helix aspera nevű csigafaj képes tájékozódni környezetében - írja a Der Standard című osztrák lap internetes kiadása.

Többek közt megállapította, hogy a szomszédos, valamint a saját kertjében élő csigák, miután megcseréli őket, visszatalálnak eredeti otthonukba. Ennek csupán az a feltétele, hogy az ne legyen távolabb 30 méternél.

A Radio 4 adó Material World című adásában közvetített díjátadáson Brooks meglepetését fejezte ki a témában végzett kutatómunka csekély mennyiségét illetően. Világszerte mindössze két idevágó tanulmányt talált, egy 1950-es svéd és egy 1975-ben készült amerikai irományt. A nyugdíjas hölgy közölte, hogy folytatni fogja vizsgálódásait.

Címlapról ajánljuk
Szakértő: 2025-ben jelentős drágulás jöhet a lakáspiacon

Szakértő: 2025-ben jelentős drágulás jöhet a lakáspiacon

Tovább gyorsíthatja az ingatlanok drágulását az a kormányzati bejelentés, amely szerint jövőre az önkéntes nyugdíjmegtakarításokat adómentesen lakáscélra lehet fordítani. A becslések szerint ez a lehetőség 300 milliárd forint extraforrást hozhat a lakáspiacra.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×