eur:
387.91
usd:
357.78
bux:
68176.13
2024. május 17. péntek Paszkál

Az állatcsempészek tíz trükkös módszere

Trükkös módszerekkel próbálják kijátszani a vámosok és a repülőtéri biztonságiak éberségét a csempészek, akik állatokat próbálnak eljuttatni egyik országból a másikba. Íme a tíz legmeghökkentőbb eset.

A legutóbbi eset, amely bejárta a világsajtót, egy thai nő lebukásának története. A csempész egy tigriskölyköt akart bejuttatni Thaiföldre, ezért egy bőröndbe gyömöszölte azt, és egy plüsstigrist is tett mellé, hogy megtévessze a repülőtéri személyzetet. A lebukás azonban elkerülhetetlen volt, hiszen a poggyász átvilágításakor a biztonságiaknak feltűnt, hogy az egyik tigris él.

Előfordul persze az is, hogy sikerül kijátszani az ellenőrzést. Így történt ez azzal a férfival is, aki a kalapja alatt vitt fel egy selyemmajmot egy Peruból induló repülőre, az állat azonban útközben kibújt és megrángatta a csempész lófarkát, amit azonnal kiszúrtak a mögötte ülő utastársak. Az utat végül a férfi vállán ülte végig a majmocska, amit New Yorkban elkoboztak a biztonságiak.

Tavaly egy brit férfit azért tartóztattak le Brazíliában, mert több mint ezer pókkal a poggyászában próbált meg felszállni egy Rio de Janeiróból induló repülőre. Az állatokat, amelyeket egyenként dobozokba csomagolt a csempész, ugyancsak az átvilágító berendezés tette láthatóvá. A férfi ellen vádat is emeltek a brazil hatóságok.

A ruha alá rejteni egy majmot és azt állítani, hogy várandós - ez volt a terve annak a nőnek, aki Thaiföldről akart egy elkábított rhesus majmot az Egyesült Államokba csempészni, és bár a próbálkozás amatőrnek tűnik, siker koronázta. A nő akkor hibázott, amikor tettével eldicsekedett az egyik repülőtéri üzlet eladójának, aki értesítette a biztonságiakat.

Egy ausztrál férfit azért fogtak el a rendőrök, mert két galambot igyekezett bevinni az országba. Az egyenruhások a melbourne-i repülőtéren csaptak le a csempészre, aki a nadrágja szárában rejtette el a madarakat.

Szintén a ruhája alatt próbált meg tizennyolc veszélyeztetett kabócamajmot Mexikóba vinni egy férfi: az állatokat zoknikba csomagolta, majd a felsőtestére ragasztotta. A vámosok azért kapcsolták le, mert idegesen viselkedett, de a furcsa dudort sem értették a pulóvere alatt. A majmok közül kettő nem élte túl a megpróbáltatásokat.

A ragasztós módszerrel próbálkozott az a brit férfi is, aki hét teknőssel igyekezett haza az egyik görög szigetről. A csempész - egyébként hüllőszakértő - ragasztószalaggal tekerte be az állatokat, hogy ne mozoghassanak, és amikor lebukott, azzal védekezett, hogy csak meg akarta menteni azokat, mert rosszul bántak velük.

A rendőrök is megdöbbentek, amikor kinyitották annak a férfinak az autóját az olaszországi Bariban egy rutin közlekedési ellenőrzés során, aki 1700 élő állatot zsúfolt be az utas- és csomagtérbe. A kocsiból 216 hullámos papagáj, háromszáz fehér egér, százötven hörcsög, harminc japán mókus, hat kaméleon és ezernél is több teknős került elő.

Lecsukták azt a német hüllőgyűjtőt, akinek alsóneműjében 44 gekkót és gyíkot találtak Új-Zélandon. Az eljáró ügyész a tárgyaláson arról beszélt, hogy olyan eset, amelyben ennyi védett állatot próbáltak kivinni az országból, egy évtizede nem történt.

Nem lehetett szívbajos az a nő sem, aki 75 kígyót próbált felvinni egy repülőre - a melltartójában. A vámosoknak az tűnt fel, hogy a nő gyakran hozzáér a mellkasához, amikor pedig megkérték, hogy vetkőzzön le, a fehérneműjéből előkerültek a hüllők.

Címlapról ajánljuk
Németh Erzsébet: egy beteg társadalom következménye a politikai merénylet
Lélektan

Németh Erzsébet: egy beteg társadalom következménye a politikai merénylet

Ilyen merényletet csak mentálisan sérült emberek követnek el, de "táptalajként” mindenképpen kell alá egy egészségtelenül működő, megosztott "platformtársadalom”, amelyben a gyűlölködés elfogadottá vált – mondta az InfoRádió által megkérdezett szociálpszichológus.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×