INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

Heves viharokkal és lehűléssel máris beköszönt az ősz

Infostart / InfoRádió
A várható viharos időjárás miatt narancsszínű figyelmeztetést adott ki a közép- és nyugat-dunántúli régióra az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa azt mondta, hogy egy hidegfront hatására beköszönt az ősz. Bozóki István hozzátette: nem ritka, hogy augusztus végén, szeptember elején hűvösebbre fordul az időjárás.

Északnyugat felől zivatarok érkeznek, amelyek hajnalban kelet felé elhagyják az országot. A heves zivatarokhoz kapcsolódhat viharos széllökés, amely meghaladhatja a 90-100 kilométer/órát is, emellett felhőszakadás és jégeső is elképzelhető - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat, amely a közép- és nyugat-dunántúli régióra narancsszínű riasztást adott ki péntekre.

Bozóki István meteorológus azt mondta: késő délutántól északnyugat felől egy évszakváltó hidegfront érkezik, ami megváltoztatja az időjárást az országban, a hajnali órákra 13-18 Celsius-fokig csökken a hőmérséklet.

Szombaton zivatarok inkább csak a déli országrészben fordulnak elő, másutt eső, zápor valószínű, többnyire erősen felhős lesz az ég. A csúcshőmérséklet 20-25 Celsius-fok lesz, míg nyugaton ennél hűvösebb várható - tette hozzá.

Vasárnap felhőátvonulás lesz jellemző, több kevesebb napsütéssel, néhol záporral, hajnalban 9-14, délután 20-25 Celsius-fokkal. Hétfőn újabb hidegfront érkezik, hatására kedden sokfelé várható eső, zápor. Szerdától csökken a csapadékhajlam. A maximális hőmérséklet mindössze 11-16 fok körül alakul majd - közölte a meteorológus.

Bozóki István kiemelte: nem ritka, hogy augusztus végén, szeptember elején hűvösebbre fordul az időjárás.

Hanganyag: Szépvölgyi István


A címlapról ajánljuk