INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

Kómának hitték, pedig csak aludt a 120 kilós kisfiú

InfoRádió / MTI
Szasa Pehtelev 13 éves volgográdi kisfiú, aki már csak 120 kilót nyom, kórházba került, mert nem lehetett felébreszteni álmából. Végül kiderült, hogy nem kómába esett, hanem tüdőgyulladása van. Már lábadozik.

Szasához az őt gyámként nevelő nagymamája hívta ki a mentőket szombaton, mert unokája pénteken a szokásos időben lefeküdt és elaludt, de szombaton nem lehetett felébreszteni.

Több felnőtt férfi nem kis erőfeszítésére volt szükség, hogy az alvó óriást a mentőkocsiba tegyék. Szasát azonban a kórházban sem sikerült felébreszteni, s az orvosok már attól tartottak, hogy kómába esett. A röntgenfelvétel azonban kimutatta, hogy a fiúnak tüdőgyulladása van, s ez az orvosok szerint annyira legyengítette a szervezetét, hogy az egyszerűen "kikapcsolódott".

A sajtó először tavaly számolt be az elhízott kisfiúról, amikor kritikus állapotban kórházba került, s ott kiderült, hogy testsúlya 180 kilogramm, alig tud beszélni, és nem tud járni. A vizsgálatok tisztázták, hogy elhízását hormonális rendellenesség okozza. Diétára és testmozgásra fogták, s fél év alatt 60 kilogrammot fogyott.

Szasa négy napi álom után felébredt, de csütörtökön még kórházban volt, és nem is hagyta el az ágyat.

A nagymama szerint a történtek oka abban keresendő, hogy a hosszú hőség után a hőmérséklet 40 fokról hirtelen lezuhant, s a gyerek legyengült szervezete ezt nem bírta ki.

A címlapról ajánljuk