INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

Buszsofőrt bántalmaztak Somogyban

InfoRádió / MTI
Bántalmazott egy buszsofőrt két férfi a Somogy megyei Zselicszentpálon; a kaposvári rendőrkapitányság őrizetbe vette az elkövetőket és nyomozást rendelt el ellenük - közölte Koncz Katalin rendőrségi szóvivő.

A településen egy kisfiú kedd este a kerékpárjával a Kaposvár-Bőszénfa vonalon közlekedő buszjárat elé vágott. A balesetet a 49 éves buszsofőrnek csak a kormány elrántásával sikerült elkerülnie, ezért a közelben lévő felnőtteket arra kérte, figyeljenek oda a gyerekre, nehogy baleset érje.

Ezt nem vette jó néven két férfi - akik a gyerekkel nem állnak rokoni kapcsolatban -, és amikor a busz visszafelé odaért, felszálltak rá, majd a sofőrt arcon ütötték és sörrel leöntötték. Ezek után a sofőr utasítására leszálltak a buszról, de amikor az ajtó becsukódott, egyikük kitörte annak üvegét.

A 35 éves és a 31 éves elkövetőt a rendőrség őrizetbe vette. Alig egy hete történt a térségben hasonló bántalmazás. Annak az esetnek a töröcskei elkövetőjét is őrizetbe vették, majd gyorsított eljárásban 1 év 2 hónap szabadságvesztésre ítélték, a büntetés végrehajtását azonban 2 évre felfüggesztették.

A címlapról ajánljuk