eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

A megtakarítás az okos energiafogyasztás lényege

Az amerikaiak döntő többsége tisztábban van azzal, hogy a jelenlegi felelőtlen energiafogyasztási szokásain változtatni kell. A változtatásban komoly szerepet szánnak az okos energiagazdálkodást segítő eszközöknek, amelyekkel egyszerre spórolhatnak, gondoskodhatnak gyerekeik biztonságos jövőjéről és óvhatják környezetüket.

Egy friss felmérés szerint 10 amerikaiból nyolc hajlandó rövidtávon változtatni energia felhasználási szokásain annak érdekében, hogy jövőben majd profitáljon ebből. A General Electric által megrendelt kutatásból az is kiderül, hogy a válaszadók 72 százaléka egyetért azzal az állítással miszerint a manapság jellemző pazarló fogyasztás komoly gátja lehet az ország gazdasági növekedésének.

Az amerikai fogyasztók ennek megfelelően pozitívan állnak az energia-megtakarítást segítő új eszközökhöz. Az intelligens fogyasztásmérőket a megkérdezettek 88 százaléka használná szívesen, 82 százalék pedig úgy nyilatkozott, hogy ezek az okos energiagazdálkodást segítő eszközök a jövő alapvető technológiái lesznek - számol be az ELTE TÁTK hírlevele.

A válaszadókat arról is megkérdezték, miért döntenének az energiatakarékos eszközök alkalmazása mellett. A legfontosabb oknak a megtakarítás bizonyult, ezt a megkérdezettek 95 százaléka választotta.

Az amerikaiak gyermekeik és unokáik jövője miatt is aggódnak, hiszen 88 százalékuk nyilatkozott úgy, hogy az energiatudatos fogyasztást az ő biztonságos jövőjük érdekében támogatja. Környezetvédelmi szempontokat a megkérdezettek 85 százaléka emelt ki, míg ugyanennyien az energia-kimaradástól való félelem okán válnának tudatosabb fogyasztóvá.

A felmérés szerint, hogy a megkérdezettek 70 százaléka azt pártolná, hogy az energiaipari vállalatok a jelenlegi infrastruktúrájukat tegyék hatékonyabbá, ahelyett, hogy új beruházásokba fogjanak.

Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Tombol az ingatlanválság Nyugaton - aggódjunk a magyar projekthitelek miatt?

Tombol az ingatlanválság Nyugaton - aggódjunk a magyar projekthitelek miatt?

A home office miatti alacsony kihasználtság, a megemelkedett finanszírozási költségek és a gazdasági növekedés visszafogottsága válságba taszította a kereskedelmi ingatlanok, köztük az irodák piacát a fejlett országokban. Különösen az USA-ban és Németországban pánikolt be emiatt a részvénypiac, elég a New York Community Bank és a Pfandbriefbank zuhanására gondolni, amelyeknek nagy a hitelkitettségük ezen a területen. De mi a helyzet Magyarországon? Aggódhatunk mi is a kereskedelmi ingatlanokra felvett projekthitelek miatt? Az MNB ezen a héten közzétett Kereskedelmiingatlan-piaci jelentésének a megállapításait foglaljuk most össze erről, további információkért pedig érdemes eljönni a Portfolio május 14-ei Hitelezés 2024 konferenciájára, amelyen a piaci szereplők is értékelik a helyzetet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×