eur:
399.32
usd:
360.52
bux:
73635.31
2024. október 2. szerda Petra

Két hónapos kötélgyaloglás nem elég rekordnak

Két hónapon át napi öt órán keresztül gyalogolt a pekingi Madárfészek felett kifeszített kötélen Adili Vu-hszor, aki ezzel a mutatványával akarta megdönteni a drótkötélen való gyaloglás világrekordját - de a Guinness Rekordok Könyvébe ezzel még nem került be.

A férfit Kínában a kötéltánc hercegének nevezik, ezzel a teljesítményével együtt már hat Jinisi-rekordot tudhat magáénak - ez a Shanghai Great World kínai rekordokat jegyző iroda elismerése.

A sportoló május elején kezdte a 60 napig tartó mutatványát a pekingi olimpiára készült Nemzeti Stadionban a küzdőtér fölött 60 méteres magasságban, ahol naponta átlagosan 19 kilométert tett meg a kötélen sétálva.

A 3,3 centiméter átmérőjű drótkötélen bemutatott látványelemek között szerepelt a kézenállás, futás, táncolás, bekötött szemmel való gyaloglás, illetve az alvás, amikor a szél erőssége nem haladta meg a Beaufort-skála szerinti 6-os fokozatot, azaz 40 kilométer/órás sebességet. Az akrobata a pihenőidőben és éjszakára is a magasban maradt, a Madárfészek tetején kialakított kilenc négyzetméteres kabinban volt az ideiglenes otthona.

A kínai rekordokat jegyző iroda kötéltáncosnak múlt hét pénteken nyújtotta át az elismerést.

A Guinness World Record közleménye szerint a kínai sportoló tőlük még sohasem kapott díjat, azonban rendelkezésre állnak, ha az ujgur származású Adili rekordját el szeretné ismertetni.

A kötéltáncolás Guinness-rekordját jelenleg a floridai Jorge Ojeda-Guzman tartja, aki 1993 ban 205 napot töltött egy 11 méter hosszú, 10 méter magasan kifeszített drótkötélen

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József: Irán maga lépett akcióba, és ez az eszkaláció irányába mutat

Kis-Benedek József: Irán maga lépett akcióba, és ez az eszkaláció irányába mutat

Izrael nem számított az iráni csapásra, Teherán viszont nem akart nagyobb támadást indítani – értékelte az újabb közel-keleti konfliktust Kis-Benedek József. A biztonságpolitikai szakértő beszélt arról is, hogy Irán a Nyugat által eddig nem ismert rakétákkal támadott, amelyek nagyon gyorsan elérték Izrael területét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.02. szerda, 18:00
Kis-Benedek József
biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 2. 04:50
×
×
×
×