eur:
399.32
usd:
360.52
bux:
73635.31
2024. október 2. szerda Petra

Jégeső és viharos szél csap le ismét az országra

Jelentős mennyiségű csapadékot, jégesőt, viharos szelet hoz a hidegfront, amely holnap-holnapután vonul végi az országon. Keddre a Dunántúl nagy részére narancsszínű riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Kedden és szerdán hidegfront vonul át az országon. Az OMSZ honlapján olvasható előrejelzés szerint ma este és éjszaka elsősorban keleten, északkeleten várhatóak elszórtan zivatarok, amelyeket viharos (60-80 km/h) szél, néhol jégeső, illetve főként északkeleten rövid idő alatt 20-30 mm csapadék kísérhet.
Egy-egy helyen 90 km/h-t elérő szélroham és nagyobb méretű (két cm-t elérő átmérőjű) jég is társulhat az intenzívebb zivatarokhoz.

Az éjszaka folyamán néhol előfordulhat zivatar, de hajnaltól északnyugaton 30 mm feletti csapadékkal intenzívebb záporok, zivatarok is kialakulhatnak. Kedden napközben ismét több helyen (a Dunától keletre inkább csak késő délutántól) várható zivatartevékenység.

Intenzívebb zivatarokra az este érkező hidegfront előtt van nagyobb esély a Dunántúlon, majd késő este az észak-magyarországi régióban. Egy-egy helyen 90 km/h-t meghaladó széllel, nagyobb méretű jéggel kísért heves zivatar is kialakulhat.

Estétől a Dunántúlon az északnyugatira forduló szelet kísérő legerősebb széllökések zivatartól függetlenül is elérik a 60-65 km/h-t.

A hét második felében javulásra számítanak a szakemberek: egyre kevesebb lesz a felhő, péntektől már nem várható csapadék, ráadásul melegszik a levegő. A csúcshőmérséklet a hétvégén elérheti a 28-33 fokot, valódi kánikula lesz.

A jövő hét végén már ismét 30 fok körüli hőmérséklet várható - mondta az InfoRádiónak Jenki Szilvia, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József: Irán maga lépett akcióba, és ez az eszkaláció irányába mutat

Kis-Benedek József: Irán maga lépett akcióba, és ez az eszkaláció irányába mutat

Izrael nem számított az iráni csapásra, Teherán viszont nem akart nagyobb támadást indítani – értékelte az újabb közel-keleti konfliktust Kis-Benedek József. A biztonságpolitikai szakértő beszélt arról is, hogy Irán a Nyugat által eddig nem ismert rakétákkal támadott, amelyek nagyon gyorsan elérték Izrael területét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.02. szerda, 18:00
Kis-Benedek József
biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 2. 04:50
×
×
×
×